Κακά μαντάτα για την τιμή της βενζίνης: Κάθε μέρα και πιο πάνω – Μέχρι αύριο θα φτάσει τα 2,40 ευρώ το λίτρο

Η Ελλάδα θυμίζει... Μονακό! Στην τέταρτη θέση της λίστας με τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη και πλέον είναι η 8η πιο ακριβή στον κόσμο

Must Read

Ακόμα μία «μαύρη» πρόβλεψη έρχεται για να αναστατώσει τους ιδιοκτήτες οχημάτων. Η τιμή της βενζίνης συνεχίζει να τραβάει την ανηφόρα, και δυστυχώς από αύριο, Παρασκευή το λίτρο στα πρατήρια υγρών καυσίμων θα «εκτοξευτεί» στα 2,40 ευρώ!

Δεν έχουν τέλος οι αυξητικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων. Στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται καμία αποκλιμάκωση. Το «ράλι» συνεχίζεται ακάθεκτο, με τη χώρα μας να είναι από τις πιο ακριβές τόσο σε όλο τον κόσμο όσο και στην Ευρώπη. Το μέλλον, όμως, προβλέπεται ακόμα πιο δυσοίωνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς, οι οποίοι προβλέπουν πως την Παρασκευή η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,40 ευρώ το λίτρο.

Από τη μία, τα πρατήρια διαμαρτύρονται για την αισθητή μείωση που έχει διαμορφωθεί στις πωλήσεις, και από την άλλη οι καταναλωτές ζητούν… βερεσέ! «Από την Παρασκευή αναμένουμε η μέση τιμή πανελλαδικά από το 2,28 να φτάσει στο 2,35-2,36 ευρώ το λίτρο. Στα πρατήρια θα βλέπουμε τιμή γύρω στα 2,40 ευρώ το λίτρο», ανέφερε ο  ιδιοκτήτης πρατηρίου, Νίκος Παπαγεωργίου. «Είναι μια δύσκολη εβδομάδα γιατί είμαστε μετά από 4 ημέρες καθημερινών αυξήσεων στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης. Σήμερα είχαμε μία ακόμη άνοδο των δύο λεπτών, στη βενζίνη και στο πετρέλαιο. Το βυτίο βγαίνει από τα διυλιστήρια με την τιμή να είναι στα 2,23 το λίτρο στη βενζίνη», συμπλήρωσε με νόημα.

Το χρονικό των… τρελών ανατιμήσεων!

Από 1,57€ το 2021 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βρίσκεται τώρα στα 2,30 ευρώ, ενώ η πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες αγγίζει το εφιαλτικό ποσό των 3 ευρώ. Την ίδια ώρα, όλο και πιο κοντά στα τρία ευρώ ανά λίτρο βρίσκεται η Κρήτη, που είχε τιμή λίτρου 1,67 ευρώ το 2021 και πάνω από 2,35 ευρώ το 2022.

Η Ελλάδα πλησιάζει σε ακρίβεια το… Μονακό! Η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το globalpetrolprices, «σκαρφάλωσε», στις 23 Μαΐου, στην τέταρτη θέση της λίστας με τις υψηλότερες τιμές βενζίνης στην Ευρώπη και πλέον είναι η 8η πιο ακριβή στον κόσμο. Η υψηλότερη μέση τιμή του λίτρου εντοπίζεται στο Χονγκ Κονγκ, όπου κοστίζει 2,739 ευρώ, με τη Ζιμπάμπουε να ακολουθεί με 2,699 ευρώ. Οι δύο χώρες που βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα είναι οι Κάτω Χώρες και η Ισλανδία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This