Το παραλιακό μέτωπο (θα) κλείνει τη μουσική μετά τις 23:00!

Πλήγμα στον τουρισμό;

Must Read

Ο Άλιμος ήταν μόνο η αρχή, ως φαίνεται, καθώς σήμερα ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ανακοίνωσε πως προχώρησε στην ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας της πόλης για την «προστασία από οχλούσες δραστηριότητες και ηχορύπανση».

Ως εκ τούτου, ένας ακόμη δήμος του παραλιακού μετώπου της Αθήνας βάζει «κόφτη» στo ωράριο της μουσικής, με στόχο να προστατεύσει τους κατοίκους του από την ηχορύπανση κατά τις βραδινές ώρες. Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, «ο Δήμος καλείται να αντιμετωπίσει μικρή μερίδα καταστημάτων εστίασης οι οποίες συστηματικά επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, παίζοντας μουσική σε ένταση υψηλότερη του επιτρεπτού και αναστατώνοντας την πόλη όλες τις ώρες της νύχτας».

Ως εκ τούτου, βάσει του νέου κανονισμού, αποφασίστηκε η απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού μετά το προβλεπόμενο ωράριο, το οποίο λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι και στις 22:00 το χειμώνα. Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, προβλέπεται η άμεση επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία.

«Φρένο» και στα βεγγαλικά

Παράλληλα με τον περιορισμό της μουσικής, ο νέος κανονισμός περιορίζει την όχληση των κατοίκων από την κατάχρηση των βεγγαλικών, καθώς απαγορεύει την καύση μετά τις 23:00, ενώ επιτρέπει αποκλειστικά τη χρήση αθόρυβων ή χαμηλού θορύβου βεγγαλικών τις υπόλοιπες ώρες. Στους παραβάτες προβλέπεται η επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του νέου κανονισμού θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ανακοίνωσε ότι η μουσική στους χώρους εστίασης θα πρέπει να σταματάει «υποχρεωτικά» στις 11 το βράδυ, αλλιώς θα ειδοποιείται η Αστυνομία. Μάλιστα, μετά τις τρεις παραβάσεις το κατάστημα θα σφραγίζεται από τον Δήμο. Ο συγκεκριμένος δήμος θα εφαρμόσει το μέτρο μέχρι τις 7 Ιουνίου και ύστερα θα επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This