Ανενόχλητοι παράτυποι μετανάστες κάνουν σουλάτσο στην Ορεστιάδα

Οι διακινητές παίρνουν έως και 5.000 ευρώ το άτομο

Must Read

Οι ροές παράτυπων μεταναστών σε όλη την ελληνοτουρκική μεθόριο συνεχίζονται κανονικά στον Έβρο, και καθημερινά εκατοντάδες είναι αυτοί που επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας και αποτρέπονται, αλλά και δεκάδες που το καταφέρνουν.

Μπορεί να πηγαίνουν εκεί οι υπουργοί της κυβέρνησης, να βλέπουν τα σύνορα, να σχεδιάζουν επέκταση του συρματοπλέγματος ή του «τείχους» απέναντι στην Τουρκία, αλλά οι διακινητές γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς θα περάσουν στην ελληνική επικράτεια αυτοί που τους πληρώνουν έως και 5.000 ευρώ για να τους περάσουν στο ελληνικό – ευρωπαϊκό έδαφος.

Χθες το πρωί έγινε πραγματικό… σουλάτσο παράτυπων μεταναστών από τα χωριά του Τριγώνου της Ορεστιάδας και πάνω. Τριάντα άτομα νεαρής ηλικίας πέρασαν το πρωί και λίγο αργότερα ακόμα 40 άτομα, χωρίς κανένας να τους πάρει χαμπάρι, αφού δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή ούτε στρατιωτική περίπολος ούτε παρουσία συνοριοφυλάκων. Μπήκαν σε αυτοκίνητα που περίμεναν έξω από το χωριό Τρίγωνο Ορεστιάδας και έφυγαν προς το εσωτερικό της χώρας.

Η Ενωση Συνοριοφυλάκων Νομού Εβρου, πάντως, ζητά ενίσχυση με προσλήψεις στελεχών, αφού δεν φτάνουν όσοι εργάζονται σήμερα, και απαιτούν να ενταχθούν στον Εβρο τα 250 άτομα που πρέπει να προσλάβει η κυβέρνηση. Έστειλαν, μάλιστα, και επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, σύμφωνα με την οποία «η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των 250 συνοριακών φυλάκων στην Π.Ε. Εβρου, η οποία αποτέλεσε πάγιο αίτημα της Ενωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Εβρου, οδεύει στο τελικό της στάδιο».

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της προσπάθειας θωράκισης των χερσαίων συνόρων της χώρας μας και με γνώμονα το συμφέρον των υποψηφίων συναδέλφων και των οικείων τους, αιτούμαστε η υλοποίηση του τελευταίου σταδίου της προκήρυξης των συνοριοφυλάκων να πραγματοποιηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σταδίου «Φώτης Κοσμάς» στην Αλεξανδρούπολη, την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Εβρου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This