Κρατική πρόκληση: Φυτεύτηκε αρχισυντάκτης στο ΑΠΕ ο Υφαντής, «εγκέφαλος» της ΕΠΟ με Σαρρή-Γκιρτζίκη!

Must Read

Από «κατηγορούμενος» στην ΕΟ, ξαφνικά… αρχισυντάκτης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων! Έτσι από το πουθενά, το κράτος προκαλεί τον Έλληνα πολίτη, προσλαμβάνοντας σε καίρια θέση ενημέρωσης τον «εγκέφαλο» της εποχής Σαρρή-Γκιρτζίκη.

«Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζω τον νέο αρχισυντάκτη ροής. Σας εύχομαι καλή συνεργασία». Κάπως έτσι γίνονται οι προσλήψεις νέων στελεχών σε έναν ιδιωτικό μιντιακό οργανισμό. Κάποια θέση αδειάζει, ο εκάστοτε εργοδότης-διευθυντής μελετά τα βιογραφικά, όσων ενδιαφέρονται για την θέση και επιλέγει τον κατάλληλο, με βάση τα δικά του κριτήρια.

Σε έναν δημόσιο μιντιακό οργανισμό, συνήθως γίνεται κάπως διαφορετικά. Προκηρύσσεται διαγωνισμός για την θέση, συνήθως υπάρχει κάποιου είδους αξιοκρατική μοριοδότηση και αυτός με το πιο «γεμάτο» βιογραφικό παίρνει την δουλειά.

Έτσι συμβαίνει πάντα και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όχι όμως αυτή την φορά. Διότι αυτή τη φορά το πρόσωπο δεν χρειαζόταν μάλλον βιογραφικό ή διαγωνισμό που θα έδινε τη θέση αξιοκρατικά στον καλύτερο. Υπήρχαν προφανώς άλλοι λόγοι που καθόρισαν αυτή την πρόσληψη-πρόκληση.

Εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες (από τις 10 Μαΐου) ο Χρήστος Υφαντής (στην κεντρική φωτό δίπλα στον Παυσανία Παπανικολάου, μαζί με τον Γιώργο Γκιρτζίκη) ανέλαβε τα καθήκοντα του ως νέος αρχισυντάκτης ροής, μία θέση εξαιρετικά στρατηγική σε επικοινωνιακό επίπεδο που ξεφεύγει από το αθλητικό κομμάτι, αφού η σφαίρα επιρροής αγγίζει ευαίσθητα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και διεθνή ζητήματα.

Οι παροικούντες στο ΑΠΕ, τονίζουν ότι έκτοτε τον βλέπουν καθημερινά στο γραφείο του να σημειώνει όλη την ώρα. Τι σημειώνει εδώ και 25 μέρες; Ουδείς γνωρίζει. Αυτές οι σημειώσεις μοιάζουν με επτασφράγιστο μυστικό, μοιάζουν με… σταυρόλεξο (ή sudoku αν προτιμάτε) για δυνατούς λύτες! Μπορεί και για εύκολους λύτες για το πως βρέθηκε εκεί, δεν παίρνουμε και όρκο…

Για να επιστρέψουμε στο διαδικαστικό της συγκεκριμένης πρόσληψης, οι άνθρωποι που ξέρουν μέσα από το ΑΠΕ θορυβημένοι κι εκείνοι από την ξαφνική πρόσληψη, καταγγέλουν πως ήταν η πρώτη φορά που δεν προκηρύχθηκε κανενός είδους διαγωνισμός, στην Διαύγεια δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά.

Οι κακές γλώσσες θα έλεγαν πως ο Χρήστος Υφαντής πήγε «φυτευτός» στην συγκεκριμένη καρέκλα, ίσως αν σκαλίσει κάποιος τον βίο και την πολιτεία του νέου ισχυρού άνδρα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων να μπορέσει να βρει την άκρη του νήματος. Τα νήματα άλλωστε ξέρει να τα κινεί άριστα ο Χρήστος Υφαντής διότι τέτοιος ήταν ο ρόλος του στην ΕΠΟ, με μισθούς μυθικούς για την Ελλάδα των μνημονίων.

Ας ξεκινήσουμε από το… τέλος. Από τα φρέσκα κουλούρια. Θα περίμενε κανείς μία τόσο σημαντική και μάχιμη θέση να δοθεί σε κάποιον ενεργό δημοσιογράφο και όχι κάποιον απόμαχο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από το αντικείμενο, εκφράζοντας δημόσιο λόγο μόνο μέσω αρρωστημένα περιθωριακών Μέσων, τα οποία πρόσκεινται στην «Παράγκα νούμερο 2» που διέλυσε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέσα τα οποία πιθανότατα 999/1000 Έλληνες αγνοούν την ύπαρξη τους και μόνο η πιάτσα ξέρει πως υφίστανται, παρακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια πόσο αμετανόητοι είναι όσοι ρήμαξαν το ελληνικό ποδόσφαιρο την προηγούμενη δεκαετία.

Τόσο το ΑΠΕ, όσο και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είναι έκθετοι, τόσο για την διαδικασία, όσο και για την επιλογή, ενός ανθρώπου που και ο ίδιος έχει ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία του σοβαρή επαγγελματική δημοσιογραφική δραστηριότητα, αφού από το τέλος της δεκαετίας του ’90 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του 2016, όταν απολύθηκε (επί προσωρινής διοίκησης Δρόσου) με αφορμή λάθη που έγιναν στο πρόγραμμα του Κυπέλλου, βιοποριζόταν με αμύθητα χρήματα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έχοντας στο βιογραφικό του και μία ποινική δίωξη από το περίφημο πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορρέα για συμμετοχή στην φερόμενη «εγκληματική οργάνωση».

Μετά την ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο ανακριτής Ανδρεάδης δεν του απηύθυνε περιοριστικούς όρους, ενώ τέλος ο Εισαγγελέας Εφετών Δασκαλόπουλος έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να οδηγηθεί στο ακροατήριο ως κατηγορούμενος και ως εκ τούτου τον απάλλαξε.

Κι αφού λοιπόν απαλλάχθηκε, στην δίκη της «Συμμορίας» εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Θόδωρου Κουρίδη, ζητώντας από πάνω και τα ρέστα! Όπως συνέβη με πολλούς άλλους κατηγορούμενους που στο τέλος ζητούσαν και εξηγήσεις από εισαγγελείς μέχρι δημοσιογράφους…

Αυτός ο άνθρωπος με τα πολλά γαλόνια στο ενεργητικό του, αυτός ο περπατημένος στα κόλπα παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου, με το παρατσούκλι Ράσπουτιν, αυτός ο… ευπατρίδης του ποδοσφαίρου, που έλυνε και έδενε στις πιο αμαρτωλές περιόδους της ΕΠΟ, αυτός ο άμεσος συνομιλητής του λιμανιού στα ψηλότερα κλιμάκια (όχι της Θεσσαλονίκης, ούτε της Πάτρας για να προλάβουμε τους πονηρούς) είναι ο άνθρωπος που θα φιλτράρει τα τηλεγραφήματα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που αίφνης βλέπει την διαύγεια, την αξιοκρατία και την εγκυρότητα του να τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Για να μην μιλάμε με θεωρίες, κι επειδή πάντα στο SDNA οι αποκαλύψεις γίνονται με επιχειρήματα και ντοκουμέντα, διαβάστε ποιον ρόλο έπαιζε σε εκείνη την ΕΠΟ ο Υφαντής.

Το παρατσούκλι του και τι ισχυριζόταν…

https://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/356097/yfantis-o-raspoytin-tis-epo-poy-sfyrizei-eno-exei-liksei?amp

Κι αν δεν φτάνει το SDNA ας δούμε κι ένα άλλο site που ασχολείται επισταμένως με το «κυβερνητικό ρεπορτάζ» τι έγραφε για τον Υφαντή…

https://oldschool-soccerplus.gr/article/69002-papanikolaoy-yfantis-farfarelis-kinoysan-ta-nimata

“Υφαντής, Παπανικολάου, Κουρίδης επιλέγουν πρόεδρο”

Κάπου εδώ προκύπτουν μερικές… συμπτωματικές συμπτώσεις, που θα έλεγε και ο Στιβ Γιατζόγλου. Πριν από μερικές ημέρες μία από τις πιο γνωστές αγγλικές εφημερίδες (Daily Mail), με άρθρο της ενημέρωσε ότι «Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ευάγγελος Μαρινάκης, αντιμετωπίζει τον έλεγχο της Premier League μετά την άνοδο. Ο Έλληνας μεγιστάνας της ναυτιλίας κρίθηκε ικανός να είναι ιδιοκτήτης ενός συλλόγου από την EFL προτού ολοκληρώσει την αγορά της Φόρεστ ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών πριν από πέντε χρόνια, παρά το γεγονός ότι ήταν αντικείμενο πολλαπλών ερευνών για φερόμενους στημένους αγώνες και διακίνηση ναρκωτικών. Ωστόσο, η Premier League κάνει τις διαδικασίες χορήγησης άδειας πιο αυστηρές καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την απειλή μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής».

Μία είδηση με έντονη ελληνική χροιά και ενδιαφέρον, αφού (αν δεν το γνωρίζουν στο ΑΠΕ) ο Ευάγγελος Μαρινάκης τυγχάνει να είναι και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός! Είδατε πουθενά αυτή την είδηση να μεταβιβάζεται στα ελληνικά Μέσα από τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων;

Μπορεί να είχε πέσει το ρεύμα. Ή να είχε κοπεί το Ίντερνετ. Ή να κόπηκε το θέμα στο… μοντάζ. Όλα πιθανά είναι σε αυτήν την ζωή.

Τα χιλιόμετρα που έγραψε στο κοντέρ του ο Χρήστος Υφαντής, η (υπόγεια) διαδρομή του όλα αυτά τα χρόνια -επιτέλους- επιβραβεύτηκε με μία καίρια κρατική θέση και έναν παχυλότατο μισθό. Με απευθείας ανάθεση, δείγμα της μεγάλης συνολικής του προσφοράς, σε αυτό που επέλεξε να… υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια.

Συγχαρητήρια. Σε όλους… Άριστα! Κι ύστερα απορούμε γιατί οι έρευνες δείχνουν την Ελλάδα στην 108η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου. Όταν ένας κρατικός φορέας σαν το ΑΠΕ προχωρά σε τέτοια πρόσληψη-πρόκληση, τότε η 108η θέση είναι πολύ… φτωχή. «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε» ακόμα… πιο χαμηλά.

Πηγή: www.sdna.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This