Λούτσα: Οι φλόγες έφτασαν στις μάντρες των σπιτιών – «Ο άντρας μου κάηκε σε χέρια και πόδια»

Απειλήθηκαν σπίτια - Οι κάτοικοι ρίχτηκαν στη μάχη μαζί με τους πυροσβέστες

Must Read

Τις μάντρες των σπιτιών «έγλυψαν» οι φλόγες της φωτιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 της Δευτέρας, στην περιοχή της Αρτέμιδας (Λούτσα).

Η φωτιά έκαιγε κοντά σε κατοικημένη περιοχή και απειλήθηκαν σπίτια, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους, ρίχνοντας νερό με λάστιχα.

Μια κάτοικος της περιοχής περιέγραψε στο newsit.gr, ότι ο σύζυγός της μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο, καθώς προσπαθούσε να σώσει από τις φλόγες το σπίτι ενός γείτονά του: «Ο άντρας μου στην προσπάθειά του να σώσει ένα σπίτι από τη φωτιά, έπεσε και έχουν καεί τα χέρια του, τα πόδια του, έχει ανοίξει το κεφάλι του, η μύτη του, το αυτί του, είναι στο ΚΑΤ τώρα. Εμείς μένουμε λίγο πιο κάτω, μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν για τη φωτιά και ήρθαμε να βοηθήσουμε. Είχαν φτάσει οι φλόγες στη μάντρα των σπιτιών», είπε η γυναίκα.

Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλά και κινήθηκε προς τα πάνω, προς έναν λόφο της Αρτέμιδας. Μάλιστα, απειλήθηκαν σπίτια, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου.

«Ευτυχώς όλα δείχνουν ότι η φωτιά ελέγχεται αυτή τη στιγμή και σε αυτό βοηθούν και οι συνθήκες που επικρατούν», είπε αρχικά ο κ. Μάρκου και στη συνέχεια τόνισε: «Η επέμβαση ήταν άμεση και αυτή τη στιγμή επιχειρούν οι πυροσβεστικές και εθελοντικές ομάδες, αλλά κυρίως ένα ελικόπτερο, καθώς υπάρχει εστία και σε μια δύσβατη περιοχή, όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν οι επίγειες δυνάμεις. Στην αρχή η φωτιά πλησίασε σπίτια τα οποία απειλήθηκαν και μάλιστα κάηκαν κάποια δέντρα σε αυλές, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Το επεισόδιο βρίσκεται σε ύφεση και σπίτια δεν κινδυνεύουν».

Στο τέλος ο κ. Μάρκου προσέθεσε: «Το θέμα είναι ότι οι εστίες δείχνουν πως είναι περισσότερες από μία κι αυτό μας βάζει σε κάποιες υποψίες».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ελικόπτερο συνεχίζει να επιχειρεί με διαρκείς ρίψεις νερού μέσα σε δύσβατο σημείο, εκεί όπου έχει περιοριστεί αυτή τη στιγμή η φωτιά, ενώ οι επίγειες δυνάμεις ενεργούν για να μην επεκταθεί ή να μην κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση.

Δείτε επίσης: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Λούτσα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This