Κάηκαν νταλίκες στο γκαράζ του Olympic Champion – Δείτε από drone την κατάσβεση (video)

Must Read

Ολοκληρώνεται μετά από πολλές ώρες το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στο επιβατηγό/οχηματαγωγό Olympic Champion ενώ αποβιβάζονται και τα φορτηγά από τα γκαράζ του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Ένας Κούρδος μετανάστης που είχε κρυφτεί μέσα σε νταλίκα στο γκαράζ προκειμένου να καταφέρει να διαφύγει από τη χώρα υπέστη εγκαύματα. Συνολικά από τη φωτιά τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Δύο από τους τραυματίες φέρουν εγκαύματα στα κάτω άκρα, δύο αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και ένα άτομο έχει τραυματιστεί στη μέση.

Άμεσα όλοι μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες τους δόθηκε το ελεύθερο να φύγουν. Μόνο ένα άτομο παραμένει για νοσηλεία.

H φωτιά ξέσπασε σε χώρο κοντά στην πλώρη του πλοίου.

«Όλος ο κόσμος άρχισε να φωνάζει. Μετά μας έβγαλαν έξω στο κατάστρωμα που συγκεντρωνόμαστε όλοι», δήλωσε στην κάμερα του καναλιού ΟΡΕΝ ένας από τους επιβάτες.

https://www.youtube.com/watch?v=41HKLydvOeA

Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνος μάσκες.

Δείτε το βίντεο από την κατάσβεση της φωτιάς:

Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας:

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο χώρο οχημάτων (γκαράζ) του Ε/Γ – Ο/Γ “OLYMPIC CHAMPION” Ν. Χανίων 29, με 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα, εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία Ιταλίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ρυμουλκό σκάφος, καθώς και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το εν λόγω πλοίο επανακατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου αφού προσέδεσε, αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής στην αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Το πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκφόρτωσης των οχημάτων. Δύο (02) εκ των επιβατών (ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο πλοίο έχει επιβιβαστεί κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος για την περαιτέρω αντιμετώπιση της κατάστασης. Ρύπανση δεν διαπιστώθηκε. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας θα διενεργηθεί προανάκριση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This