«Δεν πρέπει να μας πανικοβάλλει» το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Απομονωμένος στο «Ανδρέας Συγγρός» ο ασθενής

Must Read

Για το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, το οποίο ανακοινώθηκε χθες από τον ΕΟΔΥ, μίλησε ο Θάνος Πλεύρης, συνιστώντας ψυχραιμία καθώς όπως είπε, «η μεταδοτικότητα είναι πολύ πιο δύσκολη».

Ο Υπουργός Υγείας είπε σχετικά στον ΑΝΤ1: «Αν η ευλογιά των πιθήκων υπήρχε πριν από 5 χρόνια, στην προ κορωνοϊού εποχή, θα ήταν 4η-5η είδηση. Η μεταδοτικότητα είναι πολύ πιο δύσκολη και δεν πρέπει να μας πανικοβάλλει, αφού έχουμε 500 κρούσματα σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι δείγμα της μεταδοτικότητας».

Σε ότι αφορά τον άνδρα με πρόσφατο ταξίδι στην Πορτογαλία, ο οποίος είναι ο ασθενής  «μηδέν» για τη χώρα μας, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε: «Βγήκε θετικό το δείγμα, γίνεται και επιπλέον εξέταση, αλλά από αυτά που μου είπε ο κ. Ζαούτης είναι βέβαιο πως είναι κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων. Ο άνθρωπος έχει απομονωθεί στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός». Έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του. Δεν έχουμε χαρακτηριστικά κορωνοϊού σε ότι αφορά τις επαφές, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολη η μεταδοτικότητα και απαιτεί επαφές πολύ στενές και σωματικές».

Την Τετάρτη είχαν ανακοινωθεί και κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, με τον Υπουργό Υγείας να σχολιάζει: «Παρακολουθούμε κάθε κρούσμα που χαρακτηρίζεται ύποπτο. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Ευτυχώς όσα παιδιά έχουν κριθεί ως ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα είναι όλα μια χαρά».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This