Βίντεο ντοκουμέντο από βάρκα με μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα! Τι μέτρα παίρνει το Υπουργείο

Must Read

Ο τρόπος με τον οποίο μετανάστες φτάνουν παράνομα στην Ελλάδα από την Τουρκία καταγράφηκε σε βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα το newsbreak.gr.

Οι εικόνες είναι τραβηγμένες από τα ανοιχτά του Αιγαίου. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες είναι και ασυνόδευτα παιδιά. Οι μετανάστες μόλις προσεγγίσουν τις ελληνικές ακτές θα τρυπήσουν τη βάρκα ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να μεταφερθούν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας.

Σχέδιο για 13 νέες δομές φιλοξενίας

Οι προσφυγικές ροές το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, κάτι που οδήγησε τον υπουργό προστασίας του πολίτη σε νέο σχέδιο με πάνω από 13 νέες δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. Βασικός στόχος του υπουργείου είναι η αποσυμφόρηση των ελληνικών νησιών από τους περίπου 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά.

Το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας της Κατεχάκη προβλέπει ισοκατανομή των προσφύγων και των μεταναστών σε κάθε περιφέρεια.

Επιπρόσθετα έχουν ληφθεί αποφάσεις για φιλοξενία των προσφύγων όχι απαραίτητα σε νέες δομές αλλά σε ξενοδοχεία που υπολειτουργούν ή είναι ανενεργά, μέσω των προγραμμάτων ΗΛΙΟΣ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και ΕΣΤΙΑ 2 της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται να αλλάξει και ο τρόπος κατανομής των αιτούντων στις δομές της ενδοχώρας, καθώς όσοι φεύγουν από τα νησιά δεν θα μετακινούνται σε όποια περιοχή θελήσουν, αλλά όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Ωστόσο, θα υπάρξει πρόβλεψη για μετακίνηση ατόμων σε περιοχές όπου ήδη μένουν συγγενικά τους πρόσωπα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως βασικό στόχος είναι σε τρία χρόνια να μην υπάρχουν δομές φιλοξενίας να ενσωματωθούν ή να επαναπατριστούν οι αλλοδαποί, ενώ αναμένεται να γίνει και σχετική αξιολόγηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

https://vimeo.com/363101975

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This