Κακοκαιρία «Genesis»: Πλημμύρισε η Ηλιούπολη – Χαλάζι στη Ραφήνα

Υποχώρηση των έντονων φαινομένων από το βράδυ του Σαββάτου

Must Read

Σε ποτάμια μετατράπηκαν αρκετοί δρόμοι στην Αττική, όπου λίγο μετά τις 12:30 σήμερα έκανε την εμφάνιση της η κακοκαιρία «Genesis».

Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε την πρωτεύουσα είχε ως αποτέλεσμα να «πλημμυρίσουν» αρκετές περιοχές με τους δρόμους σε Ηλιούπολη και Κατεχάκη να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες εκτιμάται πως θα πληγούν η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Ήπερος, η Μακεδονία, η Θράκη και ενδεχομένως η Εύβοια, ενώ αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν σταδιακά από το βράδυ του Σαββάτου.

«Ποτάμια» οι δρόμοι σε Ηλιούπολη

Λόγω της κακοκαιρίας οι δρόμοι στην Ηλιούπολη μετατράπηκαν σε ποτάμια, με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με μεγάλη δυσκολία. Από την κακοκαιρία επλήγη και η Ραφήνα όπου εκτός από καταρρακτώδη βροχή που πλημμύρισε τους δρόμους, έπεσε και χαλάζι.

Οι περιοχές στις οποίες έχουν καταγραφεί προβλήματα

Συνολικά 224 κλήσεις έχει δεχθεί το τελευταίο 24ωρο το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων από την κακοκαιρία «Genesis» που πλήττει την χώρα.

Οι κλήσεις αφορούν κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικότερα:

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 79 κλήσεις εκ των οποίων, 7 για κοπές δέντρων, 48 για αντλήσεις υδάτων, 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων, μία για πλύση οδοστρώματος και 21 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί, 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων, 1 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Κέρκυρα και Λευκάδα.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 114 κλήσεις εκ των οποίων, 16 για κοπές δέντρων, 91 για αντλήσεις υδάτων, 3 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 16 κλήσεις εκ των οποίων, 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.

Υποχωρεί η κακοκαιρία

Υποχωρούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν όλες οι αρμόδιες Αρχές.

Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, όμως τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής κυρίως στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας και στην Εύβοια.




 

Διαβάστε επίσης:  Η κακοκαιρία Genesis έφτασε στην Αττική με βροχές και καταιγίδες – Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This