Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου Μπακαρί Χέντερσον

Must Read

Το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής θα πέσει η αυλαία στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον τον Ιούλιο του 2017 στη Ζάκυνθο. Τότε, εκτός απροόπτου, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του για την παρέα των έξι που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον άτυχο φοιτητή έξω από μπαρ στον Λαγανά.

Βγαίνοντας χθες από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών ο πατέρας του αδικοχαμένου 22χρονου δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και ότι περιμένει καταδικαστική απόφαση για τη δολοφονία του γιου του. Τόνισε, όμως, ότι όλη η διαδικασία ήταν αρκετά επώδυνη για την οικογένειά του, καθώς όλο αυτό το διάστημα έπρεπε να πηγαινοέρχονται στην Πάτρα από τις ΗΠΑ, περιμένοντας τη στιγμή που θα απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Νωρίτερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων, τόσο από την πλευρά της υπεράσπισης όσο και από την πολιτική αγωγή. Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο εισαγγελέας της έδρας ήταν «καταπέλτης» για τους κατηγορουμένους, ζητώντας να κηρυχθούν όλοι ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Παράλληλα, είχε απαριθμήσει τα θανατηφόρα χτυπήματα τα οποία δέχθηκε ο άτυχος τουρίστας έξω από το μπαρ όπου διασκέδαζε με την παρέα του το μοιραίο βράδυ της 7ης Ιουλίου του 2017, λέγοντας ότι αιτία θανάτου ήταν οι βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία.

Η δολοφονία του Αμερικανού εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης οι δικηγόροι της οικογένειας του νεαρού, η οποία έγινε δεκτή από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Πατρών Γιώργο Μπισμπίκη. Ο αντιεισαγγελέας έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι έπεσαν στα «μαλακά» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, το οποίο τους επέβαλε ποινές κάθειρξης πέντε ως 15 ετών, με αποτέλεσμα σήμερα να παραμένει στη φυλακή μόνο ο 37χρονος βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος στην απολογία του είχε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του 22χρονου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ηθελα σήμερα να είναι εδώ η οικογένεια του Μπακαρί Χέντερσον για να τους πω ότι λυπάμαι γι’ αυτό που έγινε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This