Δίκη για φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Σήμερα η απόφαση για τους 21 κατηγορούμενους

Αντίστροφη μέτρηση για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους

Must Read

Έφτασε η ώρα της κρίσης για όσους κατηγορούνται για την υπόθεση των φονικών πλημμυρών στη Μάνδρα της ΑττικήςΜετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αναμένεται να ανακοινώσει την τελική ετυμηγορία του.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων αλλά και οι κατά τον επίμαχο χρόνο αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας, υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των Πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας, καθώς και στελέχη φορέων του Δημοσίου.

Οι πλημμύρες είχαν σημειωθεί το 2017 και στοίχισαν τη ζωή σε 25 συνανθρώπους μας. Οι 21 κατηγορούμενοι της υπόθεσης θα ακούσουν από την έδρα την τελική της απόφαση, πρώτα επί της ενοχής και κατόπιν επί των ποινών. Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάρτιο, η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία ζήτησε την ενοχή 20 εκ των συνολικά 21 συνολικά κατηγορουμένων, ανάμεσά τους και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Για την κ. Δούρου η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει ενοχή για τρία από τα τέσσερα πλημμελήματα, τα οποία αφορούν στην πρόκληση πλημμύρας δια παραλείψεως, την ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως αλλά και τη σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως. Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε να αθωωθεί η πρώην περιφερειάρχης Αττικής για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Σειρά παραλείψεων είχε καταλογιστεί και στην τότε δήμαρχο Μάνδρας για αδράνεια σε κρίσιμες επεμβάσεις, κυρίως για την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων. Ταυτόχρονα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή δύο αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων Ελευσίνας και Μεγαρέων και στελεχών Δασαρχείων και Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ είχε αναφερθεί εκτενώς στις ευθύνες των αρμοδίων για τον παντελή έλεγχο των ρεμάτων και της κατάστασης τους από τις υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την αστυνόμευση και επιτήρησή τους.

Παράλληλα, είχε ζητήσει μάλιστα την ενοχή για παράβαση καθήκοντος μόνο για δύο κατηγορούμενους με αυτά τα καθήκοντα, σε αντίθεση με όλους τους άλλους κατηγορούμενους για τους οποίους ζήτησε αθώωση, ελλείψει προσπορισμού οφέλους για το αδίκημα αυτό. Κατά την εισαγγελική πρόταση, η μοναδική κατηγορούμενη που θα πρέπει να αθωωθεί είναι μία υπάλληλος της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε νόμιμες άδειες.

Διαβάστε ακόμα:

Δίκη Μάνδρας: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This