Πρόστιμο «μαμούθ» 250.000 ευρώ θα πληρώσει Ηρακλειώτης που πέταξε γατάκια σε κάδο

O Θεοδωρικάκος τα έχει καταφέρει περίφημα με τους κακοποιητές των ζώων, την ώρα που δολοφόνοι και εγκληματίες αλωνίζουν ελεύθεροι

Must Read

Πρόστιμο μαμούθ υποχρεούται να πληρώσει ένας άνδρας από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος πέταξε σε κάδο σκουπιδιών νεογέννητα γατάκια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ΚΡΗΤΗ TV», ο 59χρονος θα τιμωρηθεί με τη νέα νομοθεσία για την εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων και τη θανάτωσή τους, σε βαθμό κακουργήματος, η οποία πέρα από φυλάκιση προβλέπει και πρόστιμο μαμούθ, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αναμένεται να φτάσει τα 250.000 ευρώ.

Ο 59χρονος πιάστηκε από κάμερες ασφαλείας να σταματάει με το αυτοκίνητό του σε σημείο του δρόμου Ηρακλείου-Μοιρών και να πετάει μέσα στα σκουπίδια ένα τσουβάλι με νεογέννητα γατάκια.

«Έχουμε πρωτιά στην Κρήτη εξαιτίας τέτοιων εγκλημάτων. Είναι η πρώτη κακουργηματική δίωξη εγκατάλειψης νεογέννητων ζώων που έγινε κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από την Ελληνική Αστυνομία, αξιοποιώντας τα δεδομένα των ανθρώπων που ασχολούνται εθελοντικά με την προστασία των ζώων», ανέφερε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Ζωφόρος» Μαρία Χουστουλάκη.

Οι αστυνομικοί έκαναν… ενδελεχή έρευνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί πραγματοποιήσαν ενδελεχή έρευνα προκειμένου να εντοπίσουν τον οδηγό, καθώς η πινακίδα του δεν φαινόταν καθαρά, ενώ έφτασαν στο σημείο να στήσουν καρτέρι σε όλα τα σημεία που περνούσε ο δράστης για να τον εντοπίσουν. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι πέταξε τα γατάκια στα σκουπίδια, ωστόσο δήλωσε άγνοια για τον νέο νόμο.

Το γίνεται με τους δράστες που κακοποιούν ή δολοφονούν ανθρώπους και τη γλιτώνουν με ποινές-«χάδια»;

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι δράστες που κακοποιούν βάναυσα αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά, ωστόσο την ίδια ώρα προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι εγκλήματα σε βάρος ανθρώπων παραμένουν ατιμώρητα, με τους δράστες να αντιμετωπίζουν ποινές-«χάδι» ή ακόμα και να παραμένουν ασύλληπτοι επειδή ο κ. Θεοδωρικάκος έχει ρίξει όλο το «βάρος» στον εντοπισμό εκείνων που κακοποιούν ζώα, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για την εγκληματικότητα που μαστίζει την ελληνική κοινωνία του σήμερα. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This