Συγκλονίζει η θυσία της μάνας που κάηκε στη Μόρια για να σώσει το μωρό της

Must Read

Νέες συγκλονιστικές πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν χθες στη Μόρια.

Όπως είπαν μάρτυρες, η γυναίκα που απανθρακώθηκε στη φωτιά θήλαζε το βρέφος της, ενώ παράλληλα μαγείρευε όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από παράλληλο βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό μάτι και σε καλώδια στην οροφή του κοντέινερ.

Η γυναίκα πανικόβλητη άνοιξε το παράθυρο, προσπαθώντας να γλιτώσει εκείνη και το μωρό της. Το πλήθος την προέτρεψε να πετάξει από το παράθυρο το μωρό, για να το σώσει, όπως και έκανε. Η απόφαση αυτή στάθηκε σωτήρια για το βρέφος, που τελικά ΔΕΝ κάηκε, αλλά νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

Οι πρόσφυγες προσπάθησαν να βγάλουν τη γυναίκα από το κοντέινερ, ωστόσο δεν κατόρθωσαν να τη σώσουν.

Εκείνη τη στιγμή, στο σημείο βρισκόταν ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος άνοιξε το αυτοκίνητό του, πήρε την απανθρακωμένη μητέρα και τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αξιωματικός είναι σοκαρισμένος και βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Νωρίτερα, όπως έγραψε το Lesvosnews, είχε ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση από την οποία προέκυψε ότι η άτυχη γυναίκα είχε καταγωγή από το Αφγανιστάν.

Σύγχυση για τους νεκρούς

Στο μεταξύ σύγχυση επικρατεί για τον αριθμό των θυμάτων. Υπάρχει μια απανθρακωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει νεκρό βρέφος και άλλες ότι αγνοούνται άλλα δύο παιδιά.

Αρχικά, υπήρξε λόγος για δύο νεκρούς, μια γυναίκα από το Αφγανιστάν και το μωρό της. Πληροφορίες που επιβεβαίωναν ο δήμαρχος Μυτιλήνης και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Κάτι ανάλογο υποστηρίζουν και οι γιατροί του Κόσμου που υποστήριξαν ότι υπάρχουν πληροφορίες και για ένα ακόμα αγνοούμενο παιδί, που όμως δεν επιβεβαιώνεται, καθώς το υπουργείο υγείας υποστηρίζει πως το βρέφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων ένα βρέφος. Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπεδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών.

Επίσης, μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας».

Τι λένε οι Γιατροί του Κόσμου

Οι πληροφορίες για νεκρά απιδιά προέκυψαν από τη μαρτυρία του στελέχους των Γιατρών του Κόσμου που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, Δημήτρη Πατέστου.

Ο κ. Πατέστος, επικαλούμενος μαρτυρίες διαβιώντων στη Μόρια, δήλωσε ότι στο κοντέινερ ζούσε οικογένεια με μητέρα και δύο παιδιά, τα οποία αγνοούνται. «Μητέρα με δύο παιδιά αναφέρουν όλοι, μητέρα με δύο παιδάκια, που προσπάθησαν να βγουν από την πόρτα αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να καούν μέσα… Αργότερα μεταφέρθηκε η σορός της γυναίκας με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, ενώ τα παιδάκια της αγνοούνται… Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουν να βρουν κάτι… Είχε πάρα πολύ κόσμο, από τα κοντέινερ έχουν μείνει μόνο οι σκελετοί… Δεν ξέρανε ακριβώς, επισήμως ποιοι μένανε εκεί, προκύπτει μόνο από μαρτυρίες», είπε ο κύριος Πατέστος.

Σήμερα, πάντως, η κατάσταση είναι ήρεμη στον καταυλισμό της Μόριας. Έχει ξεκινήσει ήδη η διανομή φαγητού, ενώ έχει αποκλεισθεί το καμένο από χθες τμήμα του καταυλισμού, αλλά και τα κατεστραμμένα κοντέινερ όπως αυτά, της Διοίκησης του ΚΥΤ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This