Η Gazprom έκλεισε κι άλλο τη στρόφιγγα – Νέα μείωση της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Must Read

Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom, ανακοίνωσε σήμερα ότι η παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του σημείου εισόδου της Σούντζα στην Ουκρανία, μειώθηκε σε 41,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) σήμερα από 41,9 mcm χθες, Παρασκευή.

Αίτηση για την παροχή φυσικού αερίου μέσω άλλου σημαντικού σημείου εισόδου, αυτού στην Σοχρανίβκα, απορρίφθηκε από την Ουκρανία, σύμφωνα με την Gazprom και τα όσα είπε ο επίσημος εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας Σεργκέι Κουπριάνοφ, ο οποίος εξήγησε πως η μεταφορά όλων των όγκων στη Sudzha είναι τεχνολογικά αδύνατη.

Η Ουκρανία σταμάτησε να λαμβάνει φυσικό αέριο για διέλευση μέσω της Σοχρανίβκα στις 11 Μαΐου με το πρόσχημα ότι ο σταθμός βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων (στο έδαφος του LPR).

Εν τω μεταξύ, σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Gazprom ανακοίνωσε ακόμα ότι οι εργασίες συντήρησης στον αγωγό φυσικού αερίου Turkstream έχουν προγραμματιστεί για τις 21-28 Ιουνίου.

Η ρωσική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Turkstream θα ανασταλεί για αυτό το διάστημα, κάτι που, όπως είπε, είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων από όλα τα μέρη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This