Δημήτρης Γαλεντέρης: «Για να υπάρχει αίμα στο πανάκι της Ίριδας, έχει μπει μέσα στην στοματική κοιλότητα»

Must Read

Αναφορά στις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως για τον θάνατο της Ίριδας, το πανάκι και το πενυμονικό υγρό που βρέθηκε έκαναν ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης αλλά και ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας.

Ο ιατροδικαστής εξήγησε αρχικά πως το υλικό που προκύπτει από το πνευμονικό οίδημα είναι ένα μείγμα αίματος με ορούς. «Το πνευμονικό οίδημα μπορεί να εμφανιστεί στον ασφυκτικό θάνατο, για να υπάρχει αυτό το υλικό στο πανάκι πρέπει να έχει μπει μέσα στην στοματική κοιλότητα» συμπλήρωσε.

Σημείωσε πως τα εν λόγω στοιχεία υπήρχαν εξ’ αρχής, ωστόσο, υπήρχαν και ορισμένα ιστοπαθολογικά ευρήματα που λειτούργησαν ως ένα τείχος στη διάγνωση. «Ήταν δύσκολο να παρακαμφθούν και να πάμε στην ασφυξία από την πρώτη στιγμή» εξήγησε ο ιατροδικαστής.

«Πρέπει να ξέρουμε πότε έγιναν τα επεισόδια επιληψίας και μετά από πόση ώρα λήφθηκε το αίμα»

Σε ό,τι αφορά στις τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας, που βγήκαν «καθαρές» από κεταμίνη, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως το δείγμα αίματος δίνει πληροφορίες για μικρό χρονικό διάστημα και αυτό εξαρτάται από την ουσία, η οποία έχει χορηγηθεί στον οργανισμό. «Συνεπώς το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα πρέπει να διερευνηθεί και να ερμηνευθεί με μεγάλη προσοχή γιατί συνδυάζεται με κάποια επεισόδια επιληψίας, σπασμών. Πρέπει να ξέρουμε πότε έγιναν αυτά τα επεισόδια και μετά από πόση ώρα λήφθηκε το αίμα» εξήγησε ο ιατροδικαστής.

Σχετικά με την κατάθεση γιατρού που αναφέρει ότι οι αμυχές στο πρόσωπο της Ίριδας έγιναν στην προσπάθεια ανάνηψης, ο ιατροδικαστής τονίζει πως από την στιγμή που έχει γίνει η διαδικασία της ΚΑΡΠΑ τα αρχικά στοιχεία έχουν μολυνθεί«Έχουν προστεθεί στοιχεία τα οποία πρέπει να απομονωθούν για να δούμε ποια δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ και ποια προϋπήρχαν» κατέληξε ο κ. Γαλεντέρης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This