Κυριακή 13/6/2021

Ποιοι απεργούν αύριο Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Παραλύει την Tετάρτη η χώρα από την 24ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 2 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στον Προαστιακό, στην ΠΝΟ (πλοία), ενώ ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Σε ό, τι αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ, θα πραγματοποιούνται δρομολόγια μόνο στο διάστημα από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ, ενώ το τραμ θα λειτουργήσει από τις 09.00 έως τις 15.00.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, προκηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως 15:00.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία, αποφάσισαν και οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Κατά την 24ωρη απεργία, θα κάνουν στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι σε δήμους και εφορίες, οι νοσοκομειακοί γιατροί, πολεοδομίες, νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές.

Το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο, καθώς θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της απεργίας.

Ειδικότερα, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΕΚΑ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν την ίδια μέρα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι οποίες θα είναι κλειστές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ