Ποιοι απεργούν αύριο Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Must Read

Παραλύει την Tετάρτη η χώρα από την 24ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 2 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στον Προαστιακό, στην ΠΝΟ (πλοία), ενώ ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Σε ό, τι αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ, θα πραγματοποιούνται δρομολόγια μόνο στο διάστημα από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ, ενώ το τραμ θα λειτουργήσει από τις 09.00 έως τις 15.00.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, προκηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως 15:00.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία, αποφάσισαν και οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Κατά την 24ωρη απεργία, θα κάνουν στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι σε δήμους και εφορίες, οι νοσοκομειακοί γιατροί, πολεοδομίες, νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές.

Το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο, καθώς θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της απεργίας.

Ειδικότερα, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΕΚΑ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν την ίδια μέρα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι οποίες θα είναι κλειστές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This