Φεύγει ο καύσωνας και έρχονται καταιγίδες – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Δείτε που θα βρέξει

Must Read

Μετά τον καύσωνα που πλήττει την χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, έρχονται βροχές και καταιγίδες. Ωστόσο ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου, θα είναι γενικά καλός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Για σήμερα, Παρασκευή (24-06-2022) και αύριο Σάββατο (25-06-2022), στην ηπειρωτική Ελλάδα, η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς και η μέγιστη τιμή θα φθάσει στα κεντρικά και τα νότια τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή (26-06-2022) προβλέπεται από τα δυτικά νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Όσον αφορά στις νησιωτικές και τις παραθαλάσσιες περιοχές, μέχρι την Παρασκευή, ο υδράργυρος θα δείξει τους 33 με 35 βαθμούς με εξαίρεση τις Κυκλάδες, όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία στα νησιά του Αιγαίου θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου την Κυριακή θα παρουσιάσει άνοδο.

Ο καιρός σήμερα

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τη Θεσσαλία θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα ανατολικά και μόνο στην δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για το Σάββατο

Αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και το απόγευμα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και στο Ιόνιο δυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 33 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Κυριακή

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This