Αποκάλυψη: Κοριοί σε 17 Έλληνες βουλευτές, ιδιώτες και στη «δημοκρατία»!

Διεθνές κύκλωμα υποκλοπών από το Ισραήλ έως την Ελλάδα, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τη «λίστα Λαγκάρντ» -Σε πανικό ο Μιωνής από τις αποκαλύψεις

Must Read

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη διάπραξη υποκλοπών (hacking) σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mails) και, πιθανώς, στα τηλέφωνα τουλάχιστον 17 Ελλήνων βουλευτών, πέντε δικηγόρων στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο (μεταξύ αυτών και ένας Βρετανός συνταξιούχος δικαστικός), στελεχών της «δημοκρατίας» και πλήθους συγγενών τους και άλλων ιδιωτών βρίσκονται στα χέρια του FBI!

Μέρος των στοιχείων έχει ήδη κατατεθεί, από τον Ιανουάριο και τον Μάιο του τρέχοντος έτους στον Άρειο Πάγο, στο πλαίσιο της ανάκρισης των υποθέσεων της Novartis και του πρωταγωνιστή της «λίστας Λαγκάρντ» Σάμπυ Μιωνή. Ο Μιωνής διαχειριζόταν 1,2 δισεκατομμύρια (που αντιπροσώπευαν περίπου το 55% των συνολικών ποσών στη λίστα) και -μέσω συνεργατών του- επιδιώκει, από το 2016 έως σήμερα, την εξαγορά της κρατικής ΛΑΡΚΟ.

Ο «επικεφαλής» φυσικός αυτουργός των υποκλοπών συνελήφθη από το FBI τον Σεπτέμβριο του 2019, για συνωμοσία κατά του αμερικανικού δημοσίου και σωρεία ηλεκτρονικών εγκλημάτων κατά φυσικών και νομικών προσώπων στις ΗΠΑ και διεθνώς. Πρόκειται για τον Ισραηλινό ντετέκτιβ (και απότακτο αστυνομικό) Αβιράμ Αζάρι, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από το 2019 και ομολόγησε την ενοχή του φέτος, στις 20 Απριλίου, στο δικαστήριο της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης.

Στις 21 Ιουλίου 2022 αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής κάθειρξής του. Από την ίδια ημέρα θα αρχίσουν η σταδιακή δημοσιοποίηση της δικογραφίας και η ανακοίνωση των ονομάτων των «θυμάτων» του Αζάρι σε ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης, η δημοσιοποίηση των ονομάτων των θυμάτων θα γίνεται, επίσης, σταδιακά, λόγω του μεγάλου αριθμού τους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI εκτιμούν πως τα θύματα είναι χιλιάδες και, για τον λόγο αυτό, η έρευνά τους θα συνεχιστεί και μετά τις 21 Ιουλίου, για τη συλλογή όλων των στοιχείων.

(αριστερά) Απόσπασμα εγγράφου με τις λίστες υποκλοπών με εμφανή τα ονόματα Ελλήνων βουλευτών και συνεργατών της «δημοκρατίας» – (δεξιά πάνω) Έγγραφο του δικαστηρίου της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης που περιγράφει τη μεθοδολογία του Αζάρι κατά των «στόχων» και συνεργατών ή συγγενών τους (κάτω) Λόγω του μεγάλου αριθμού των θυμάτων και της πληθώρας στοιχείων, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα αναρτήσει ειδική σελίδα για τα θύματα των υποκλοπών και τις επικείμενες δικασίμους

Η ελληνική πτυχή

Σύμφωνα με τα -μόνον αρχικά- στοιχεία του FBI, που κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο και συγκεκριμένα στην ανακρίτρια-αρεοπαγίτη του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η ελληνική πτυχή της υπόθεσης αφορά… «εντελώς συμπτωματικά» τις υποκλοπές ηλεκτρονικών επικοινωνιών όσων ερευνούσαν την πολύκροτη υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και του -γνωστού και ως «κοριού»- Σάμπυ Μιωνή.

Όπως, επίσης, και 17 βουλευτές της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν σε επιτροπές της Βουλής στους κρίσιμους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι ο «κοριός» Μιωνής δημοσιοποίησε, προ διετίας, παρανόμως ηχογραφημένη συνομιλία που είχε, τον Μάιο του 2016, με τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στη Λευκωσία. Αφήνει να διαρρεύσει άλλωστε ότι διαθέτει κασέτες και με άλλες συνομιλίες με Έλληνες πολιτικούς.

Τα στοιχεία που διαθέτει ο Άρειος Πάγος «δένουν» την υπόθεση, τουλάχιστον για την περίοδο από το καλοκαίρι του 2015 έως το φθινόπωρο του 2016, που συμπίπτει με τη δικάσιμο στο Εφετείο του Λονδίνου σε υπόθεση μεταξύ της «δημοκρατίας» και του «κοριού» Μιωνή. Ωστόσο, νεότερα στοιχεία (και, ενδεχομένως, τα αναμενόμενα μετά τον Ιούλιο) δείχνουν την υποκλοπή επικοινωνιών μεταξύ του εκδότη της «δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη και του αρθρογράφου της Αλέξανδρου Τάρκα μέχρι και μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τη σύλληψη του Αζάρι, από το FBI, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Επίσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του FBI, σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για μια «τυχαία» προσπάθεια υποκλοπών από εκατομμύρια e-mails, όπως κάνουν συνήθως οι χάκερ, αλλά για μια «στοχευμένη» επιχείρηση σε συγκεκριμένα πρόσωπα και με κόστος εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

(αριστερά) ο ντετέκτιβ και φυσικός αυτουργός των υποκλοπών Αβιράμ Αζάρι – (δεξιά) ο… συνάδελφός του Σάμπυ Μιωνής

Ομολογεί ότι ηχογράφησε δύο υπουργούς μέσα στο Μαξίμου!

Ο κ. Μιωνής σε χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» ομολογεί ότι ηχογράφησε δύο υπουργούς εντός του Μεγάρου Μαξίμου! Πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση που παραπέμπει σε κατασκοπεία, όχι όμως για «εθνικούς λόγους», αλλά, ακόμα χειρότερα, για ιδιοτελείς σκοπούς ενός αμφιλεγόμενου προσώπου.

Άλλωστε, ο ίδιος είχε προσκομίσει παράνομη ηχογράφηση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, από την οποία προέκυπτε πως ο Μιωνής εκβίαζε ανοιχτά την προηγούμενη κυβέρνηση για να του «τακτοποιήσει» τις δικαστικές του υποθέσεις, απειλώντας μάλιστα ότι θα βλάψει την ίδια την Ελλάδα! Τι άλλο, άραγε, θα πρέπει να γίνει για να παρέμβει επιτέλους ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας για να υπερασπιστεί όχι μόνον το δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεσμούς, αλλά το ίδιο το εθνικό συμφέρον;

Είναι δυνατόν κάθε ιδιώτης να εκβιάζει υπουργούς με παράνομες ηχογραφήσεις και ουδείς να ασχολείται;

Ποιοι είναι οι 17 εκλεγμένοι

Η λίστα των 17 βουλευτών και οι ιδιότητές τους, την περίοδο 2015 – 2016, είναι η ακόλουθη:

  1. Μάκης Βορίδης: Προφανέστατα και υπό την ιδιότητα του βουλευτή της Ν.Δ. και υπό την ιδιότητα του δικηγόρου έως το 2016 και προσωπικού φίλου του κ. Φιλιππάκη.
  2. Αθανάσιος Δαβάκης: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
  3. Όλγα Κεφαλογιάννη: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
  4. Βασίλειος Οικονόμου: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ και της Επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ».
  5. Ιωάννης Δέδες: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
  6. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Βουλευτής της Ν.Δ., πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του κόμματος.
  7. Ανδρέας Μαρίνος: Βουλευτής της Ν.Δ., πρώην στέλεχος σε ΔΟΥ του υπουργείου Οικονομικών.
  8. Δημήτριος Κυριαζίδης: Βουλευτής της Ν.Δ., πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του κόμματος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
  9. Παύλος Βογιατζής: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
  10. Ροδούλα Ζήση: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.
  11. Αθανάσιος Μπούρας: Βουλευτής της Ν.Δ., γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας.
  12. Θεόδωρος Πάγκαλος: Πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
  13. Εύη Χριστοφιλοπούλου: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργός.
  14. Έλενα Ράπτη: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (θέματα Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού).
  15. Δώρα Αυγερινοπούλου: Βουλευτής της Ν.Δ., πρώην πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
  16. Διονύσης Σταμενίτης: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.
  17. Γεώργιος Μαυρωτάς: Βουλευτής του κόμματος Ποτάμι, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (θέματα Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού).

Εργαζόμενοι της «δημοκρατίας», συγγενείς και συνεργάτες τους

Από αριστερά: Σερ Μάικλ Τάγκεντχατ, Ντέιβιντ Χούπερ και Άνταμ Σπέκερ

Παράλληλα, τα θύματα των υποκλοπών του Αζάρι και των εντολέων του, τουλάχιστον κατά την περίοδο 2015-2016, ήταν τα εξής:

  1. Νταίηβιντ Χούπερ: Δικηγόρος και συμβουλευτικός δικηγόρος της «δημοκρατίας» και των Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα στο Λονδίνο για την υπόθεση Μιωνή από το 2013 έως το 2019 (συμπεριλαμβανομένης της εκδίκασης στο Πρωτοδικείο το 2014).
  2. Μέλη της οικογένειας του Νταίηβιντ Χούπερ: 105 e-mails στάλθηκαν σε εφτά μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων της συζύγου, των θυγατέρων και του υιού του. Επιπρόσθετα, προσπάθησαν να χακάρουν πέντε λογαριασμούς Facebook της οικογένειάς του. Τα μέλη της οικογένειας Χούπερ δεν είχαν ούτε επαγγελματική σχέση ούτε γνωριμία με τους Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρο Τάρκα. Οι υποκλοπές εναντίον τους, πιθανώς, έγιναν ή για να διαρρήξουν, μέσω αυτών, τη σύνδεση διαδικτύου του Νταίηβιντ Χούπερ ή/και για να συλλέξουν πληροφορίες γι’ αυτόν.
  3. Άνταμ Σπέκερ: Δικηγόρος της «δημοκρατίας» και των Ι. Φιλιππάκη και Αλ. Τάρκα στο Λονδίνο για την υπόθεση Μιωνή από τις αρχές του 2015 έως τα τέλη του 2016 (συμπεριλαμβανομένης της εκδίκασης στο Εφετείο τον Οκτώβριο 2016). Οι υποκλοπείς στόχευσαν και το επαγγελματικό και το προσωπικό e-mail του.
  4. Δικηγορικά γραφεία 5 RB: Μεγάλος αριθμός συνεργατών και του υποστηρικτικού προσωπικού του Άνταμ Σπέκερ στην 5 RB έγιναν στόχος. Οι υποκλοπές εναντίον τους, πιθανώς, έγιναν ή για να διαρρήξουν, μέσω αυτών, τη σύνδεση διαδικτύου του Άνταμ Σπέκερ ή/και για να συλλέξουν πληροφορίες για τον ίδιο ή για την υπόθεση.
  5. Σερ Μάικλ Τάγκεντχατ: Συνταξιούχος δικαστικός και νυν συνεργάτης στα δικηγορικά γραφεία της 5 RB. Ο γιος του, Τομ Τάγκεντχατ, είναι βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων.
  6. Μάκης Βορίδης: (Όπως προαναφέρθηκε και στη λίστα των βουλευτών θυμάτων) ήταν δικηγόρος του Ι. Φιλιππάκη και εταιριών του από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι το 2016, βουλευτής και σήμερα υπουργός Εσωτερικών. Τα 54 e-mails υποκλοπών εστάλησαν στην ηλεκτρονική του διεύθυνση στη Βουλή των Ελλήνων.
  7. Εμμανουήλ Μαργωμένος: Δικηγόρος του Ιωάννη Φιλιππάκη και εταιριών του από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα. Τα e-mails εστάλησαν στη διεύθυνση του δικηγορικού του γραφείου και ορισμένα από αυτά μπορεί να στόχευαν και τον συνεταίρο του Μάκη Βορίδη.
  8. Ιωάννης Φιλιππάκης: Οι υποκλοπείς στόχευαν το προσωπικό του e-mail στη «δημοκρατία». Λόγω της ιδιότητας του εκδότη εφημερίδας, ο κ. Φιλιππάκης ήταν σε συχνή επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτικών και επιχειρηματιών, ενώ αποτελούσε «στόχο» για τις έρευνες της εφημερίδας σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».
  9. Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. – «Δημοκρατία»: Οι υποκλοπείς στόχευαν το e-mail της σύνταξης της εφημερίδας και επίσης (σε δύο περιπτώσεις για έκαστο) τους τότε δημοσιογράφους της Ν. Ελευθερόγλου και Αν. Κούτρα.
  10. Κωνσταντίνος Καμάρας: Αρθρογράφος στη «δημοκρατία», πρώην γεν. διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Εφημερίδων και Εκδοτών, αντιπρόεδρος της IAB Europe, της ευρωπαϊκής ένωσης ψηφιακού μάρκετινγκ και διαφήμισης.
  11. Αλέξανδρος Τάρκας: Ο κ. Τάρκας ήταν σε πολύ συχνή επαφή με τον δικηγόρο Ντ. Χούπερ για τις δικαστικές υποθέσεις στο Λονδίνο. Η υποκλοπή από τον κ. Τάρκα θα μπορούσε να έχει δώσει στον Μιωνή λεπτομερή εσωτερική γνώση και νομικά προνομιούχα πληροφόρηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς. Οι υποκλοπείς στόχευαν τρεις προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς e-mail του και έναν υποθετικό λογαριασμό e-mail του στη «δημοκρατία», ο οποίος όμως δεν υπήρχε ποτέ επειδή ο κ. Τάρκας δεν είναι συντάκτης της αλλά εξωτερικός αρθρογράφος. Λόγω των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, διεθνώς, στους κλάδους της άμυνας, της ασφάλειας, του επιχειρηματικού ρίσκου και της διαφάνειας, ο κ. Τάρκας χειριζόταν ευαίσθητα και εμπιστευτικά θέματα.
  12. Γιάννης Τάρκας: Αδελφός του Αλέξανδρου Τάρκα, ο οποίος δεν είχε σχέση με τις δικαστικές υποθέσεις στο Λονδίνο και τη «δημοκρατία», ούτε και γνώριζε ή γνωρίζει τον κ. Χούπερ ή/και τον κ. Σπέκερ. Όπως και στην περίπτωση των μελών της οικογένειας Χούπερ, οι υποκλοπές εναντίον του, πιθανώς, έγιναν ή για να διαρρήξουν, μέσω του Γιάννη Τάρκα, τη σύνδεση διαδικτύου του Αλέξανδρου Τάρκα ή/και για να συλλέξουν πληροφορίες γι’ αυτόν.
  13. Ιωάννης Παρίσης: Υποστράτηγος ε.α. του Ελληνικού Στρατού, συνεργάτης στη συμβουλευτική εταιρία του Αλ. Τάρκα, αρθρογράφος στο περιοδικό «Άμυνα και Διπλωματία». Δεν σχετίζεται με τις υποθέσεις στο Λονδίνο. Δεν γνωρίζει τον κ. Χούπερ ή/και τον κ. Σπέκερ.

Σε πανικό ο Μιωνής από τις αποκαλύψεις

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις της εφημερίδας προκάλεσαν πανικό στον Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές, ενώ ο ίδιος έχει παραδεχτεί επίσημα ότι ηχογραφούσε Υπουργούς ακόμα και εντός του μεγάρου Μαξίμου!

Υπάρχει ωστόσο και ακόμα πιο μεγάλος πανικός από αυτόν του «κοριού» και δεν είναι άλλος από αυτόν που έπιασε συγκεκριμένα ΜΜΕ, με πρώτο φυσικά αυτό του γνωστού καλοπετσωμένου εκδότη.

Τα συγκεκριμένα ΜΜΕ δημοσίευσαν την πανικόβλητη διάψευση Μιωνή και τις απειλές του για μηνύσεις και αγωγές, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρουν την αποκάλυψη της «δημοκρατίας»! Δηλαδή το τι ακριβώς διαψεύδει και για ποιο λόγο απειλεί…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This