To πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έλαβε διάκριση από τα Bravo Awards

Must Read

«Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», το πρόγραμμα που υλοποιείται από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και παρέχει ένα δίχτυ ασφαλείας από το 2012 σε φορείς παιδικής προστασίας ανά την Ελλάδα, απέσπασε βραβείο κατά την διάρκεια της τελετής απονομής Bravo Sustainability Awards 2022 που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία» για το πρόγραμμα της «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».

Μέσω αυτού η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αντιμετωπίζει τη φτώχεια και παράλληλα ευνοεί τη δημιουργία βιώσιμων συνθηκών διαβίωσης των παιδιών και των οικογενειών τους. Τους προστατεύει διασφαλίζοντας τους πρόσβαση σε ασφαλή, θρεπτική και επαρκή τροφή, είδη πρώτης ανάγκης (καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής, παιχνίδια, βιβλία, παπούτσια, υπολογιστές κ.α).

Κατά την παραλαβή του βραβείου η υπεύθυνη Ανάπτυξης & Εθελοντισμού της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», κα. Τατιάνα Μουλούλη δήλωσε σχετικά, «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη διάκριση αυτή γιατί πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στη συνεργασία μεταξύ του ιδιωτικού φορέα, του δημοσίου και της Κοινωνίας των Πολιτών και αγκαλιάζει περισσότερα από 18.000 παιδιά κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα. Για να το επιτύχουμε, χαρτογραφούμε τις πραγματικές ανάγκες περισσότερων από 200 φορέων παιδικής προστασίας Πανελλαδικά, προσφέροντας τους είδη πρώτης ανάγκης και ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τον προϋπολογισμό τους. Παράλληλα, εξασφαλίζουμε τις αντίστοιχες δωρεές τόσο μέσω εθελοντικών δράσεων που οργανώνουμε στα σχολεία όσο και με τις συνεργασίες που αναπτύσσουμε με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα που τους εκπαιδεύουμε να δίνουν το πλεόνασμα τους, ενώ παράλληλα ζητάμε από τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις. Αυτό τους φέρνει πιο κοντά στο πρόβλημα, αντιλαμβάνονται την αξία της προσφοράς και παραμένουν κοντά μας για πάρα πολλά χρόνια.»

Το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι»

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 όταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρισκόταν στο απόγειό της, πλήττοντας σοβαρά τη βιωσιμότητα φορέων παιδικής προστασίας.
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» με σκοπό την ενίσχυση φορέων παιδικής προστασίας και την αδιάληπτη παροχή βοήθειας στον ευάλωτο πληθυσμό που εξυπηρετούν, έκανε πράξη τη φιλοσοφία της «η ισχύς εν τη ενώσει» και δημιούργησε έναν κόμβο δικτύωσης προϊοντικής βοήθειας προκειμένου να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί εκείνη την περίοδο σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Κόμβος στήριξης για φορείς παιδικής προστασίας

Το «Μαζί για το Παιδί» λάμβανε δωρεές σε είδος από εταιρείες και ιδιώτες και τις διοχέτευε βάσει καταγεγραμμένων αναγκών στους φορείς που εξυπηρετούσε αρχικά στην Αττική. Από το 2012 έως το 2015 η Ένωση βοηθούσε πέραν των σωματείων μελών της 50 περίπου επιπλέον φορείς παιδικής προστασίας στην Αττική.

Πανελλαδική εμβέλεια

Από το 2015 η υπηρεσία αυτή απέκτησε πανελλαδική εμβέλεια, καθώς η Ένωση, με ίδια μέσα, άρχισε να οργανώνει ταξίδια σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, μια φορά το χρόνο, προκειμένου να επισκεφτεί, να ενισχύσει και να γνωρίσει από κοντά περισσότερους από 200 φορείς παιδικής προστασίας που είχαν αιτηθεί βοήθεια.

Δίκτυο συνεργασίας με περισσότερους από 200 φορείς

Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το 2012 η Ένωση συνεργάζεται ενεργά και σταθερά με περισσότερους από 200 φορείς παιδικής προστασίας πανελλαδικά, επεκτείνοντας τη συνεργασία της με πολλούς από τους φορείς και σε άλλα επίπεδα.

Ο Κοινωνικός Αντίκτυπος και οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το πρόγραμμα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» εξελίσσει τον κοινωνικό αντίκτυπο της Ένωσης καθώς ενισχύει τους παρακάτω Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών:

– Στόχος 1: Μηδενική Φτώχεια
Στήριξη άπορων οικογενειών με είδη πρώτης ανάγκης, δωρεές σε τρόφιμα ή σε είδος.

– Στόχος 2: Μηδενική Πείνα
Προσφορά προϊόντων σίτισης με υψηλή διατροφική αξία.

– Στόχος 3: Καλή Υγεία & Ευημερία
Ενίσχυση ενός υγιούς τρόπου ζωής χάρη στην καλή διατροφή και ένδυση

– Στόχος 8: Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη
Το πρόγραμμα συμβάλλει στην ορθή διαχείριση πλεονάζοντος φαγητού

– Στόχος 10: Διασφάλιση ισότιμων ευκαιριών εξαλείφοντας πολιτικές και πρακτικές που δημιουργούν διακρίσεις
Το πρόγραμμα στοχεύει στην άμβλυνση των ανισοτήτων εντός της κοινωνίας

– Στόχος 17: Ενίσχυση της παγκόσμιας συνεργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω πολυμερών εταιρικών συνεργασιών

Μέσα από τη συνεργασία των φορέων και των οργανώσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, γίνεται ανταλλαγή καλών πρακτικών και ιδεών με στόχο την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης στο σύνολο των λειτουργιών.

Το Βραβείο Bravo

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

H Ένωση «Μαζί για το Παιδί κατακτά για δεύτερη φορά διάκριση από το θεσμό των βραβείων Bravo, γεγονός που δείχνει ότι το έργο της είναι αναγνωρίσιμο και το κοινωνικό της αποτύπωμα έντονο. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» μέσω των ενεργειών, των δράσεων και το προγραμμάτων της φροντίζει καθημερινά ώστε κανένα παιδί και καμία οικογένεια να μην αντιμετωπίζει την φτώχεια. Ο στόχος ήταν και παραμένει τα παιδιά να μεγαλώνουν με ίσες ευκαιρίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This