Μάθημα ψυχής από την πολύτεκνη Ξένια Καγκελίδου

Παρά τις δυσκολίες, πέρασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης σχεδόν χωρίς φροντιστήριο

Must Read

Μπορεί να πήρε «άριστα» στη δημιουργία πολυμελούς οικογένειας, όμως, παρά την απαιτητική καθημερινότητα που έχει, η Ξένια Καγκελίδου δεν σταμάτησε στιγμή να ονειρεύεται και να ελπίζει. Ετσι διάβασε συστηματικά, έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως όπου υπάρχει ένα «θέλω» ανοίγεται και ένας δρόμος.

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών, που φοίτησε στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. του Πλατανιά στα Χανιά, κατόρθωσε να περάσει στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης χωρίς να κάνει σχεδόν καθόλου μαθήματα σε φροντιστήριο! Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι έγραψε 18,9 στα Μαθηματικά, 16,9 στη Χημεία, 16,4 στην Εκθεση και 14,7 στα Δίκτυα.

Οπως δήλωσε η Ξένια Καγκελίδου σε τηλεοπτική εκπομπή, οι καθηγητές της στο ΕΠΑ.Λ. είναι εκείνοι που τη βοήθησαν να πετύχει τον στόχο της. «Μετά τα Χριστούγεννα, επειδή είδα ότι δεν μου φτάνει το σχολείο, έκανα μία ώρα την εβδομάδα Μαθηματικά με τον καθηγητή του γιου μου. Είχα πολλή βοήθεια από τους καθηγητές μου» εξήγησε και συμπλήρωσε: «Είχα συστηματικό διάβασμα, αλλά το απολάμβανα. Και νομίζω ότι αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας – όταν το απολαμβάνεις τα καταφέρνεις. Είχα όμως λίγο άγχος προς το τέλος, αλλά φυσιολογικό, όπως έχουν όλοι οι υποψήφιοι των πανελληνίων».

Σε ερώτηση για το πώς δέχθηκαν τα παιδιά την επιτυχία της μαμάς τους, απάντησε πως «τα μικρότερα δεν το πολυκατάλαβαν, αλλά ο μεγάλος, που θα δώσει του χρόνου εξετάσεις, έμεινε άφωνος με τη βαθμολογία μου και αναρωτιέται αν θα καταφέρει κι αυτός του χρόνου να γράψει το ίδιο ή και καλύτερα».

Τέλος, η πολύτεκνη φοιτήτρια -πλέον- αποκάλυψε ότι και ο σύζυγός της, που δεν είχε τελειώσει το λύκειο, πηγαίνει στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. του Πλατανιά και την επόμενη σχολική χρονιά θα παρακολουθήσει τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου, όπως και ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, που ετοιμάζεται για τις πανελλαδικές, το καλοκαίρι του 2023!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This