Παρασκευή 25/6/2021

Οι Αθηναίοι αποκτούν «όαση πρασίνου» 8 στρεμμάτων στα Πετράλωνα

Ένας πνεύμονας πρασίνου οκτώ στρεμμάτων πολύτιμης γης, η «Κονίστρα Πετραλώνων», με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περιέρχεται στον Δήμο Αθηναίων.

Πρόκειται για έναν τόπο με μεγάλη ιστορία, καθώς φιλοξένησε γενιές Αθηναίων, λειτούργησε επί πολλές δεκαετίες ως χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά των Πετραλώνων και της ευρύτερης περιοχής, για να παρακμάσει τα τελευταία χρόνια και να παραμένει κλειστός.

Μετά από συνεννοήσεις και συνεργασίες με το σύνολο των εμπλεκομένων που έκανε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Σκιαδάς, η Δημοτική Αρχή αφενός προχωρά άμεσα στην σύνταξη διαχειριστικής μελέτης, σύμφωνα με την νομοθεσία.

Αφετέρου δίνει τέλος σε κάθε εκκρεμότητα φροντίζοντας χωρίς κόστος να περιέλθει το σύνολο των οκτώ στρεμμάτων στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων. Δηλαδή όχι μόνον εγκαθίσταται στην «Κονίστρα Πετραλώνων» αλλά ακολουθεί και η μεταβίβαση δωρεάν του συνόλου των δικαιωμάτων του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων (Ε.Σ.Ε.).

Μετά τις απαραίτητες εργασίες ο χώρος θα παραδοθεί αποκατεστημένος στους δημότες και ο Δήμος Αθηναίων θα αντιμετωπίσει με σεβασμό την ιστορία της περιοχής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ