Εμπόδια στη διχοτόμηση από έναν δήμαρχο!

Είναι ο μόνος που αντιδρά στο σπάσιμο της Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας. Πολιτικά τα κριτήρια που έχουν να κάνουν με ισορροπίες εντός της Ν.Δ

Must Read

«Σκαλώνει» προς το παρόν η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε δύο νέες Μητροπόλεις Αγρινίου και Μεσολογγίου. Όσο υπάρχει έντονη φημολογία για τη διενέργεια εθνικών εκλογών τον Σεπτέμβριο ή αρχές Οκτωβρίου τόσο οι τοπικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή θα «σπεκουλάρουν» με το θέμα. Οι περισσότεροι δήμαρχοι των περιοχών δεν δείχνουν να έχουν πρόβλημα με τη διχοτόμηση.

Το σχέδιο είναι επί των ημερών του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και δείχνει να έχει λογική. Το σπάσιμο της τεράστιας Μητρόπολης σε δύο πιο ευέλικτες Μητροπόλεις θα έχει καλύτερα αποτελέσματα και διοικητικά και ποιμαντικά. Οι δύο υποψήφιοι κληρικοί που ακούγονται να καλύψουν τις θέσεις είναι και αξιόλογοι και θα γίνουν άμεσα αγαπητοί από τον κόσμο στην περιοχή. Ο μόνος που φαίνεται να αντιδρά είναι ο δήμαρχος Μεσολογγίου.

Στην κυβέρνηση και την Ιεραρχία απορούν με την επιμονή του συγκεκριμένου δημάρχου να μη θέλει να έχει η πόλη του μια αυτόνομη Μητρόπολη και να είναι το «παρακλάδι» της Μητρόπολης που έχει έδρα το Αγρίνιο. Εκκλησιαστικά δεν έχει λογική. Ούτε και πολιτικά αν με ρωτάτε, γιατί ο ντόπιος πολιτευτής πιο εύκολα συνεννοείται και συνεργάζεται με τον Μητροπολίτη της πόλης του παρά με έναν που είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Πολιτικά είναι τα κριτήρια και έχουν να κάνουν με ισορροπίες της Ν.Δ. στις περιοχές και τοπικές κομματικές και αυτοδιοικητικές ισορροπίες. Η Νίκη Κεραμέως έχει ακόμη έναν πονοκέφαλο στο κεφάλι της και περιμένει «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό και το κόμμα για να προχωρήσει.

Άμεση ανάγκη

Με καθαρά «παπαδικά» επιχειρήματα έθεσε τους λόγους για τους οποίους είναι άμεση ανάγκη η τακτοποίηση των οργανικών θέσεων των κληρικών ο αρχιδιάκονος του Αρχιεπισκόπου. Έπειτα από τόσα χρόνια δίπλα στον Ιερώνυμο, έναν Αρχιεπίσκοπο που έχει θέσει ως στόχο της θητείας του να κλείσει αυτό το κεφάλαιο θετικά για την Εκκλησία, ήταν επόμενο.

Γράφοντας ως πολίτης-κληρικός σε στήλη που δίνει βήμα στα μέλη της κοινωνίας των πολιτών σε εφημερίδα πανελλαδικής εμβέλειας, ο π. Ιωάννης Μπούτσης παρέθεσε ενδιαφέροντα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία είναι επιβεβλημένη η τακτοποίηση ενός θέματος που εκκρεμεί πολλές δεκαετίες και δεν έχει τολμήσει ποτέ να ρυθμίσει καμία κυβέρνηση.

Με την παρέμβασή του ο αρχιδιάκονος του Αρχιεπισκόπου, όπως μου λένε, χτίζει προφίλ για το μέλλον του και προετοιμάζει το μεγάλο του βήμα για τη μετεγγραφή του στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών. Την προσπάθειά του αγκαλιάζει και συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης από τη Στερεά Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This