Θεσσαλονίκη: Είδος προς εξαφάνιση τα διαμερίσματα

Must Read

Είδος προς εξαφάνιση είναι πλέον τα διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης, ανεξαρτήτως τετραγωνικών μέτρων, και όπως λέει ένας μεσίτης: «Κάποτε πήγαινες σε έναν μεσίτη και σου έδειχνε 15 διαμερίσματα, πλέον πηγαίνεις σε δεκαπέντε μεσίτες και σου δείχνουν ένα διαμέρισμα».

Δεν λείπουν όμως και ακραίες περιπτώσεις, με ιδιοκτήτες που γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε διαμερίσματα για ενοικίαση προβαίνουν σε υπερβολικές απαιτήσεις. Οπως, για παράδειγμα, ιδιοκτήτες που ζητούν να τους προκαταβληθεί ένα εξάμηνο ή ένας χρόνος ενοικίων προκειμένου να μειώσουν έως και 25% το αρχικό ενοίκιο.

Η κατάσταση για την εύρεση ελεύθερου διαμερίσματος δυσκολεύει περισσότερο στην περίπτωση που ο δυνάμει μισθωτής ενδιαφέρεται για συγκεκριμένη περιοχή και θέτει προϋποθέσεις (π.χ. τ.μ., όροφος, μη ύπαρξη εντοιχισμένων οικιακών συσκευών, κάτι που είναι σύνηθες σε διαμερίσματα που έχουν πρόσφατα ανακαινιστεί). Είναι χαρακτηριστικό πως κάνοντας μια βόλτα σε μια κεντρική αρτηρία της πόλης, την οδό Βασιλίσσης Ολγας, τα ενοικιαστήρια που βλέπεις είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, με την πλειονότητά τους να αφορά μικρά διαμερίσματα των 25-30 τ.μ., που απευθύνονται σε συγκεκριμένη ομάδα μισθωτών.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου τα ακίνητα προς ενοικίαση είναι σχεδόν ανύπαρκτα, προκαλώντας ανησυχία και απόγνωση στους ενδιαφερόμενους για την περιοχή μισθωτές. Το θετικό πάντως είναι πως τα περισσότερα από τα ελάχιστα διαμερίσματα που είναι προς διάθεση και βρίσκονται στην καρδιά της πόλης είναι ανακαινισμένα, γεγονός που δημιουργεί ένα περιορισμένο αλλά ποιοτικό απόθεμα.

Αναφορικά με τις τιμές ενοικίασης, αυτές είναι… τρεις. Μία αυτή που ζητάει ανάλογα με τις απαιτήσεις του και την κατάσταση του ακινήτου του (παροχές, περιοχή κ.λπ.) ο ιδιοκτήτης, η οποία είναι μεταξύ 7 έως 15 ευρώ το τ.μ., η τιμή που είναι διατεθειμένος να δώσει ο ενοικιαστής, που είναι μεταξύ 4 και 8 ευρώ, και η τιμή στην οποία τελικά κλείνεται το ακίνητο, συχνά κατόπιν σκληρής διαπραγμάτευσης, η οποία εκτιμάται σε 5 έως 9 ευρώ ανά τ.μ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This