Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη – Τι αλλάζει τη νέα χρονιά

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Must Read

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες, με το πρώτο κουδούνι της χρονιάς να χτυπά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας είπε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης τα σχολεία θα ανοίξουν το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ αναφέρθηκε και στο πώς θα λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο τη νέα σχολική χρονιά και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Οι αλλαγές στο ολοήμερο

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30 ώστε με αυτό τον τρόπο να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη και χωρίς προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών. Το μέτρο είναι προαιρετικό και ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

«Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα» δήλωσε η υπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This