Λαμία: Οργή από συγγενείς του 31χρονου εργάτη που πέθανε από ηλεκτροπληξία, για την αναλγησία των ιατροδικαστών

Αρνήθηκαν την άμεση νεκροψία - νεκροτομή του και η σορός του πάγωσε στον ψυκτικό θάλαμο!

Must Read

Να κηδεύσουν τον 31χρονο εργάτη που χτυπήθηκε από ρεύμα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, θέλουν οι δικοί του άνθρωποι, αλλά οι ανάλγητοι ιατροδικαστές τους έχουν στο «περίμενε»!

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το lamiareport.gr, κάποιοι φαίνεται ότι «παίζουν» με τον πόνο της οικογένειας του 31χρονου, που πέθανε από ηλεκτροπληξία το μεσημέρι της Παρασκευής 8/7, την ώρα που καθάριζε ηλεκτροφόρες γραμμές από κλαδιά δέντρων στη δυτική Φθιώτιδα, καθώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας αρνήθηκε να κάνει την νεκροψία – νεκροτομή το απόγευμα της Παρασκευής και έδωσε εντολή να μπει η σορός σε ψυκτικό θάλαμο για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, σήμερα Δευτέρα είπαν στην οικογένεια του θανόντα ότι θα πρέπει να περιμένουν ακόμα δυο-τρεις ημέρες, γιατί η σορός του άτυχου 31χρονου… πάγωσε και δεν μπορεί να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας είναι γνωστή για τα «καμώματα» της, καθώς στο παρελθόν εξ αιτίας της ένας 45χρονος είχε παραμένει άταφος για 27 ολόκληρες ημέρες, ενώ αρκετοί ακόμη συγγενείς έχουν ταλαιπωρηθεί από την υπηρεσία που όλα αυτά τα χρόνια δεν λειτουργεί σωστά.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Κοντογεώργος από την Ευρυτανία και ο Γιώργος Κοτρωνιάς από την Φθιώτιδα, κατέθεσαν αναφορά με θέμα «Πλημμελής και απίστευτη λειτουργία Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας» στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, η οποία έχει ως ακολούθως:

«Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή πρόσφατο εργατικό ατύχημα, που συνέβη την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 τις μεσημεριανές ώρες, στα Μάρμαρα Φθιώτιδος, με θύμα ένα νέο Ευρυτάνα 31 ετών και την αντιμετώπιση του όλου συμβάντος από την Ιατροδικαστή Λαμίας, σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Μετά το ατύχημα, ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας, ενημέρωσε την Ιατροδικαστή κ. Ακριβούση Αποστολία (κατά ώρα 16:45), η οποία έδωσε εντολή η σορός του άτυχου νέου να μεταφερθεί και να φυλαχθεί σε ψυκτικό θάλαμο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για νεκροψία – νεκροτομή.

Οι τραγικοί γονείς και οι στενοί συγγενείς του άτυχου νέου, παρακάλεσαν να επισπευσθεί η διαδικασία της νεκροψίας για ευνόητους λόγους, ή να τους δοθεί άδεια μεταφοράς του ανθρώπου τους σε άλλη ιατροδικαστική Υπηρεσία, προκειμένου να λάβει τέλος το μαρτύριο τους (όσο αυτό μπορεί να συμβεί).

Δυστυχώς, για πολλοστή φορά, η Ιατροδικαστής Λαμίας, με προφάσεις και δικαιολογίες, αποφάσισε να διενεργήσει την νεκροψία την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 και απαγόρευσε την μεταφορά του άτυχου νέου σε άλλη Ιατροδικαστική Υπηρεσία, παρατείνοντας το μαρτύριο των γονιών, συγγενών και φίλων.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 και ώρα 9:00, ανήγγειλε, μέσω υπαλλήλου, ότι η νεκροψία- νεκροτομή, θα γίνει μετά από δύο ή τρείς ημέρες(γιατί πάγωσε η σορός), φέρνοντας στα όρια της τρέλας και της απόγνωσης τους γονείς, συγγενείς και το σύνολο της μικρής τοπικής κοινωνίας μας.

Κύριε Υπουργέ,

Με βάση τα προαναφερθέντα και επειδή είναι η πολλοστή φορά που η συγκεκριμένη Υπάλληλος του Κράτους, λειτουργεί κατά το δοκούν και όχι με τους νόμους και τους ηθικούς κανόνες σεβασμού στους νεκρούς συνανθρώπους μας, που χρειάζεται να κηδευτούν μετά από αρκετές ημέρες, επιβάλλεται να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, βάσει των αρμοδιοτήτων σας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ορθή, ανθρώπινη και πλήρης λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, η οποία, εδώ και μία δεκαετία, ταλαιπωρεί σε αφάνταστο σημείο τους πολίτες τριών Νομών.

Επιβάλλεται να συνεκτιμήσετε και το γεγονός ότι κανείς υπάλληλος ή βοηθητικό προσωπικό δεν επιθυμεί να υπηρετήσει στην συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Οι Αναφέροντες

1. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος
Βουλευτής Ευρυτανίας

2. Γεώργιος Κοτρωνιάς
Βουλευτής Φθιώτιδος»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This