ΔΥΠΑ: Ρεκόρ αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αναρτήθηκαν στο www.dypa.gov.gr οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής παιδιών για τη νέα σχολική χρονιά

Must Read

Ρεκόρ αιτήσεων υποβλήθηκε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, ο αιτήσεις έφτασαν τις 3.137, ο αριθμός αυξημένος κατά 37% σε σχέση με πέρυσι.

Χθες αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους 26 σταθμούς για τη σχολική χρονιά 2022-2023. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/ κηδεμόνες έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των προσωρινών πινάκων εντός τριών ημερών, συγκεκριμένα από σήμερα έως και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου. Οι ενστάσεις υποβάλλονται απευθείας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με συνημμένα δικαιολογητικά που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους.

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολυτέκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων κ.λπ.). Δικαιούχοι είναι ο γονέας, οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες, κ.λπ.) ωφελούμενων παιδιών, που κατά τα έτη 2021-2022 συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον eΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας ή είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ για τουλάχιστον δύο μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή είναι δικαιούχοι του
βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς – ανεξαρτήτως απασχολούμενων ασφαλισμένων
(τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ).

Η φιλοξενία των βρεφών και νηπίων είναι δωρεάν. Οι ιδιόκτητοι σταθμοί ΔΥΠΑ λειτουργούν από την 1 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Ιουλίου, από τις 6.45 έως τις 16.00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη και νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.

Σημειώνεται ότι οκτώ σταθμοί λειτουργούν στα όρια του νομού Αττικής (στους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Ανω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μενιδίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού και Περιστερίου) και 18 σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας και σε δήμους με μεγάλο εργατικό δυναμικό. Συγκεκριμένα, στις πόλεις Αγρινίου, Αρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών και Τρικάλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This