Πτώση Antonov: «Δεν βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες» – Έχουν εντοπιστεί δύο σοροί, έχει ανασυρθεί μια

Το αεροσκάφος μετέφερε φορτίο 11,5 τόνων με πυρομαχικά - Όλοι οι νεκροί είναι ουκρανικής καταγωγής

Must Read

Έκτακτη ενημέρωση για τη συντριβή του Antonov στην Καβάλα πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, διαβεβαιώνοντας ότι δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε φορτίο 11,5 τόνων με πυρομαχικά. 

Όπως ανάφερε, οι Αρχές βρίσκονται στη β’ φάση του σχεδίου με τις έρευνες να είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των σορών. 




Μια σορός έχει εντοπιστεί ενώ άλλη μια έχει ήδη ανασυρθεί από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους, ενώ όλα τα θύματα είναι ουκρανικής καταγωγής. Ομάδα διασωστών μετέφερε τη μια σορό και η ΕΜΑΚ θα προσπαθήσει να απομακρύνει και τις άλλες τέσσερις σορούς που έχουν εντοπιστεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δύο ακόμη σορούς.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, μια σορός εντοπίστηκε άθικτη και απομακρύνθηκε από το σημείο. Ο λόγος που ήταν άθικτη είναι πως εκτιμάται ότι κατά την πρώτη πρόσκρουση εκτοξεύθηκε μακριά από το αεροσκάφος Antonov.

Ειδικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου για να διασφαλίσουν ασφαλείς οδούς για τη διέλευση των κατοίκων, όπως και ειδικές δυνάμεις του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Διαβάστε επίσης: Νεκρά τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους στην Καβάλα – Σοκάρουν οι μαρτυρίες των κατοίκων

Σύμφωνα με την ενημέρωση, χθες τα ξημερώματα, μετέβησαν άμεσα στο σημείο 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν πυροσβέστες από την 2η και την 4η ΕΜΑΚ, αλλά το επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος.

«Όλο το βράδυ, η αρμόδια Γραμματεία ήταν σε επικοινωνία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία. Στόχος όλων είναι ο καλύτερος συντονισμός και η αξιοποίηση πληροφοριών. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο», είπε ο κ. Ιωάννης Αρτοποιός.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας από την πρώτη στιγμή διέθεσε μονάδες εκκαθάρισης ναρκοπεδίων και στη συνέχεια την ομάδα του ειδικού διακλαδικού λόχου πυρηνικής, βιολογικής, χημικής άμυνας που μετέβη άμεσα στο σημείο του ατυχήματος από την Αθήνα.

Επίσης στην περιοχή του δυστυχήματος έχει μεταβεί κλιμάκιο επιθεωρητών περιβάλλοντος.

«Οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν μέσω μηνύματος με 112 να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες, όπως και να μην προσεγγίσουν την περιοχή», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα το απόγευμα ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, είχε δηλώσει ότι η λευκή ουσία άγνωστης προέλευσης που είχαν εντοπίσει τα drones στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος δεν είναι ραδιενεργό ή βιολογικό υλικό επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε επίσης: Antonov: Έκτακτη ενημέρωση στις 18:00 – «Δεν εντοπίστηκαν τοξικά στοιχεία» – Βρέθηκαν 6 σοροί

Καβάλα: Έφτασε στο σημείο ο λόχος χημικής άμυνας – Πότε αναμένεται το πρώτο πόρισμα για την λευκή σκόνη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This