Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Σακτούρια μετά την αναζωπύρωση

Το Erickson στην περιοχή Σακτούρια ανέφερε αδυναμία συνέχισης επιχειρήσεων λόγω ακραίων ανέμων και αναταράξεων

Must Read

Τεράστια μάχη με την αναζωπύρωση στα Σακτούρια Ρεθύμνου δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται στα νοτιοδυτικά της Κρύας Βρύσης και συγκεκριμένα στην περιοχή που δεν είχε καεί από την προχθεσινή φωτιά.

Η πυρκαγιά στο Ροδάκινο Ρεθύμνου ξεκίνησε στις 11:50 και στα Σακτούρια στις 15:15 και πλέον ο Δήμαρχος της περιοχής ζήτησε εκκένωση των Σακτουρίων και των Κάτω Σακτουρίων και έτσι εστάλη μέσω του 112 σχετικό μήνυμα στους πολίτες.

Δείτε ακόμη: Φωτιά στο Ρέθυμνο: «Μας κάψατε ελεεινοί» – Σοβαρές καταγγελίες από κάτοικο

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση το Erickson στην περιοχή Σακτούρια ανέφερε αδυναμία συνέχισης επιχειρήσεων λόγω ακραίων ανέμων και αναταράξεων.

Κινητοποίηση υπάρχει και στον δήμο με υδροφόρες και γεωργικά μηχανήματα, ενώ κάτοικοι και εθελοντές προσπαθούν να συνδράμουν. Παράλληλα, σε ετοιμότητα έχουν κληθεί να βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να γίνει το ταχύτερο δυνατόν διακομιδή κάποιου τραυματία, εφόσον χρειαστεί.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια Ρέθυμνο εκκενώστε τώρα προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά», αναφέρει το μήνυμα του 112 στους κατοίκους.

«Η φωτιά καίει εκτάσεις στα Σακτούρια» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, υπάρξει αυξημένη επαγρύπνηση για το θέμα των αναζωπυρώσεων και θα γίνονται επιχειρήσεις και με εναέρια όταν απαιτείται.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή και έκαιγε για περισσότερα από δύο 24ώρα άφησε πίσω της 15.000 στρέμματα καμένης αγροτικής και χορτολιβαδικής γης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This