Απίστευτο! Διαφήμισαν την Ξάνθη ως τουρκική

Ξεσηκωμός μετά το θλιβερό ατόπημα του δήμου με το σποτάκι για τις εκδηλώσεις της παλιάς πόλης

Must Read

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που αποφάσισε η διοίκηση του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης να βγάλει διαφημιστικό σποτάκι για την εκδηλώσεις της παλιάς πόλης στην… τουρκική γλώσσα και μάλιστα με την ονομασία «Iscece», που είναι το τουρκικό όνομα της Ξάνθης, μια απόφαση που έχει αφήσει άφωνη όλη την κοινωνία της πόλης, η οποία ξεσηκώθηκε ήδη!

Αλήθεια, ο ΥΠΕΞ Δένδιας και το γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων τι κάνουν για όλα αυτά; Να χρησιμοποιούνται ακόμη και από τον ίδιο τον δήμαρχο Ξάνθης οι…τουρκικές ονομασίες των δήμων; Περιμένουμε μια καθαρή απάντηση, αλλά δεν θα την πάρουμε από κανέναν, γιατί όλοι έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια και είναι εύλογο το ερώτημα προς τον κ. Ηλία Ασκαρίδη (πρόεδρος) και την κυρία Φένια Τσαγκάλα (αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης) που πλήρωσαν με εντολές του δημάρχου κ. Τσέπελη τη διαφήμιση του σποτ, που διαφημίζει στα τουρκικά τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2022 στον… Δήμο Iskece κι όχι Δήμο… Ξάνθης!

Ηδη τα σχόλια παίρνουν και δίνουν, ενώ αίσθηση φυσικά προκαλεί η σιωπή της αντιπολίτευσης του δήμου, καθώς για πρώτη φορά εμφανίζεται «κρίση» απόψεων σε πολλά θέματα.

Δεν αποκλείεται πλέον να κατατεθούν και μηνύσεις κατά του δημάρχου Τσέπελη και της διοίκησης του κέντρου πολιτισμού, που χρησιμοποιεί παράνομα την τουρκική ονομασία του Δήμου Ξάνθης, αφού, όπως λέγεται, το σποτ στα τουρκικά αναφέρεται σε «Dimos Iskece» με εντολή του… δημάρχου Τσέπελη, παίζοντας καθαρά, προφανώς από άγνοια, το «παιχνίδι» της Άγκυρας. Αλήθεια, το γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων τι κάνει;

Ο δεύτερος μεγάλος εορταστικός θεσμός στην Ξάνθη, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, λαμβάνουν χώρα αδιάλειπτα από το 1991, με την έλευση του φθινοπώρου. Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιείται στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό της Ξάνθης, τη λεγόμενη Παλιά Πόλη, στα σοκάκια της οποίας στήνονται τα στέκια των πολιτιστικών και καρναβαλικών συλλόγων για να προσφέρουν φαγητό και ποτό. Στα στέκια των συλλόγων στήνονται γλέντια, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις αντίστοιχες με αυτές του καρναβαλιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This