Νύχτα «κόλαση» για την Αττική: Οι φλόγες σαρώνουν τα πάντα στην Πεντέλη!

Υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών, με τους ανέμους να αλλάζουν συνεχώς φορά

Must Read

Νύχτα κόλασης με τον «πνεύμονα» της Αττικής να γίνεται ακόμη μια φορά στάχτη. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης και απειλεί σπίτια σε Ανθούσα, Διώνη, Ντράφι. Οι φλόγες φαίνονται από αρκετές περιοχές.

Διαβάστε ακόμη: Έτοιμος ο Στρατός να πέσει στη «μάχη» της φωτιάς με 150 κομάντος

Φωτιά στην Πεντέλη: Έρχονται πυροσβεστικές δυνάμεις από Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα

Το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί από το Ντράφι, στην Ανθούσα, το Δασαμάρι και τη Διώνη.
Οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και οι ριπές τους φτάνουν τα οκτώ μποφόρ. Ενώ η γεμάτη πεύκα περιοχή βοηθάνε στην ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 420 πυροσβέστες, με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα. Στο πεδίο επιχειρούν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Η  Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου, ενώ ισχυρές παραμένουν οι δυνάμεις που επιχειρούν από εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος και τις εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας.




Αυτή την ώρα το πιο επικίνδυνο μέτωπο είναι στον δρόμο από Παλαιά Πεντέλη προς Άγιο Πέτρο και συγκεκριμένα ανατολικά από το μοναστήρι των Αγίων Ασωμάτων. Αν οι άνεμοι γυρίσουν δυτικοί, τότε η φωτιά θα κατευθυνθεί προς το νοσοκομείο Παίδων και την Παλαιά Πεντέλη. Πέντε λεπτά πριν από τις 21:00, αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα. Στις συσκέψεις που γίνονται συνεχώς οι μετεωρολόγοι επισήμαναν ότι μέχρι τις 2 τα ξημερώματα θα πέσουν κάπως οι άνεμοι. Και τότε ακριβώς είναι η ευκαιρία για να οριοθετηθεί η φωτιά.




Συγκλονιστική εικόνα που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής και της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη, με την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό σε κόκκινο φόντο από το πύρινο μέτωπο.




Διακοπές ρεύματος στο Ντράφι

Στο σκοτάδι έχει βυθιστεί το Ντράφι λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς στην Πεντέλη και συνεχώς υπάρχουν διακοπές ρεύματος, με τις φλόγες από το απόγευμα να έχουν περικυκλώσεις τα σπίτια της περιοχής. Λόγω των ισχυρών ανέμων, το έργο της πυροσβεστικής ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Λίγο προτού νυχτώσει επιχειρούσαν εναέρια μέσα πάνω από τα σπίτια. Στις 18.45 εστάλη μήνυμα από το 112 στους πολίτες που βρίσκονταν στο Ντράφι να εκκενώσουν προς Παλλήνη.

Έκκληση από την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία Ζώων Συντροφιάς

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα, καθώς εθελοντές και πυροσβέστες ελευθερώνουν και απομακρύνουν συνεχώς ζώα εγκλωβισμένα στο μέτωπο της φωτιάς.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Κάθε ζωή έχει αξία. Έχει ενεργοποιηθεί ήδη μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs’ Voice σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας) τον οποίο είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ήδη δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός από την Dogs’ Voice και την ΕΔΚΕ στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης – Vet Clinic, Μιλτιάδου 27, Παλλήνη, ο όποιος θα δέχεται αποκλειστικά πυρόπληκτα ζώα για πρώτες βοήθειες. Θα γίνεται πλήρης καταγραφή των ζώων. Προς το παρόν ζώα σε ανάγκη θα μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέσω του μηχανισμού.

Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε, λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα, καλέστε μας στο 2131364935».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This