Κόλαση! Εξαπλώνεται η φωτιά στα Μέγαρα – Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται οικισμοί

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Μέγαρα - Απειλείται το Αλεποχώρι

Must Read

Μεγαλώνει το μέτωπο της φωτιάς στα Μέγαρα που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη θέση Λούμπα – Ζάχουλη, με την κατάσταση πλέον να κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ οι φλόγες καίνε ήδη τα πρώτα σπίτια στο χωριό Ζάχουλη, που εκκενώθηκε νωρίτερα.




Οι κάτοικοι των οικισμών Ζάχουλη και Παπαγιαννέϊκα έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση. Πλέον η πύρινη λαίλαπα  έχει περάσει στον Πευκαινέα Μεγάρων. Η φωτιά κινείται τόσο προς το Αλεποχώρι, όσο και προς τα Μέγαρα. 

Στην περιοχή επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και υδροφόρα των ΟΤΑ. Ταυτόχρονα επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα τα οποία λόγω των πυκνών καπνών δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.



«Ο άνεμος παίζει παιχνίδια, έκαψε κάποια δασική περιοχή, έκαψε ελιές. Η κατεύθυνση της πυρκαγιάς είναι προς αγρό και μακάρι να πάει εκεί» είπε στο OPEN ο δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόρης Σταμούλης. Η φωτιά «έχει ξεπεράσει τη χαράδρα και καίει ελαιόδεντρα. Η φορά είναι βορειοδυτική και είμαστε πριν το Αλεποχώρι 5 χιλιόμετρα. Είναι κοντά σε εξοχικές κατοικίες. Η φωτιά δεν έχει καμία σχέση με την Εθνική Οδό. Είμαστε 10 – 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Μεγάρων» είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός.



Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορία στην Ε.Ο. Μεγάρων Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς Άνω Λούμπα, έως το ύψος της ανώνυμης οδού προς τον οικισμό Πευκενέα.






Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο OPEΝ ανέφερε ότι η φωτιά ξέσπασε σε ρεματιά, ενώ γύρω υπάρχουν πεύκα.





Ο δήμαρχος Μεγάρεων Γρηγόρης Σταμούλης, δήλωσε μιλώντας στο Open: «Με τη φωτιά δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί, ο αέρας παίζει παιχνίδια, έχει κάψει ελιές, φυστικιές η κατεύθυνση είναι προς αγρό και μακάρι να πάει προς τα εκεί. Δεν είναι η φωτιά σε οικισμό προς το παρόν. Οι άνεμοι μια χαμηλώνει η ένταση, μία αυξάνει. Αλλάζει η κατεύθυνση, μπορεί να αλλάξει.»







 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This