«Μαζεύτηκε» η φωτιά στη Σαλαμίνα – Έμεινε ένα μέτωπο, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στο λόφο Πατρίς, αλλά είναι αντιμετωπίσιμη - Αναβλήθηκε η εκκένωση του Κέντρου Υγείας

Must Read

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα στη Σαλαμίνα και έκαιγε σε τρία μέτωπα, στον λόφο Πατρίς κοντά στο θέατρο, στην περιοχή Ανεμόμυλοι και στην περιοχή Σαμάρι με αποτέλεσμα να σταλούν μηνύματα εκκένωσης των περιοχών.




Ευτυχώς όμως, στο λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στο λόφο Πατρίς, αλλά είναι αντιμετωπίσημη, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική.

Επίσης, αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Φανερωμένης και στην οδό Μαραθώνος.

Αναβλήθηκε η εκκένωση του Κέντρου Υγείας

Η εκκένωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας εξαιτίας της πυρκαγιάς στο νησί αναβάλλεται, προς το παρόν, με εντολή της πυροσβεστικής, όπως ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας.

Στην ενημέρωση αναφέρεται, επίσης, ότι ένα περιστατικό με έμφραγμα μεταφέρεται στο ΓΝ Νίκαιας.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ μέχρι τις 21:00 επιχειρούσαν και 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στη Σαλαμίνα μετέβησαν από τον Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή και από εθελοντές.




Υπόνοιες για εμπρησμό

Νωρίτερα κι ενώ οι φλόγες θέριευαν στο τριπλό μέτωπο, ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε υπόνοιες για εμπρησμό, καθώς όπως λέει, δεν είναι τυχαίο ότι ξέσπασαν τρεις φωτιές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα:

«Είδαμε το ένα μέτωπο, και ξαφνικά το άλλο. Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα. Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά το ένα μέτωπο και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This