Εκτεθειμένος μετά τα χαμόγελα ο Μητσοτάκης – Κάηκαν 126 σπίτια στην καταστροφική πυρκαγιά

Αυξάνονται τα ακατάλληλα και επικίνδυνα σπίτια - Προβλήματα σε επαγγελματικούς χώρους και αποθήκες

Must Read

Παρά τις προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποβαθμίσει τον αντίκτυπο της καταστροφικής πυρκαγιάς σε Πεντέλη, Παλλήνη και Πικέρμι, οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιδράσει έγκαιρα και με σχεδιασμό.

Ο αριθμός των καμένων σπιτιών και επιχειρήσεων αυξάνεται διαρκώς, αποδεικνύοντας ότι ο πρωθυπουργός επιδίδεται για ακόμα μια φορά σε επικοινωνιακά ψέματα προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης και φυσικά τον εξαφανισμένο Χρήστο Στυλιανίδη.

Μετά από τη θριαμβολογία και τον αυτοθαυμασμό για την δήθεν έγκυρη αντίδραση στα μέτωπα της φωτιάς, η αυτοψία στα καμένα, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ανέμελος πρωθυπουργός που έκανε βόλτα στα καμένα χαμογελώντας και βγάζοντας σέλφι έχει ξεπεράσει κάθε όρια στην αμετροέπεια και ο πολιτικό κυνισμό.

Όπως αποδεικνύεται από την αυτοψία σε 251 κτήρια από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το πόρισμα του Μητσοτάκη ότι οι ζημιές ήταν περιορισμένες, είναι ψευδές:

  • Από αυτά 204 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 78 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 72 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 54 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 8 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 2 είναι κατάλληλοι για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 5 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.
  • Ελέγχθηκαν 34 αποθήκες εκ των οποίων 5 κρίθηκαν κατάλληλες, 12 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 17 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.
  • Τέλος ελέγχθηκαν 5 Ιεροί Ναοί – Δημόσια Κτήρια, εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση(χρήζει επισκευών).

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Δείτε επίσης: Ενώ ο Μητσοτάκης φωτογραφίζεται στα καμένα… Συγκλονιστικές καταθέσεις ψυχής κατοίκων που πάλεψαν μόνοι τους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This