Ανακύκλωση για 1 στους 6!

Μόνο οι 149.948 από τους 879.026 που υπέβαλαν αίτηση θα επιδοτηθούν για να αγοράσουν νέα ηλεκτρική συσκευή

Must Read

Χωρίς επιδότηση μένουν πέντε στους έξι πολίτες που υπέβαλαν αίτηση στο «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποβλήθηκαν συνολικά 879.026 ολοκληρωμένες αιτήσεις, από τις οποίες κατατάσσονται στις «καταρχήν επιλέξιμες» οι 149.948. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ένας στους έξι θα λάβει την κρατική ενίσχυση για να αντικαταστήσει την παλιά του ηλεκτρική συσκευή με νέα. Ο προϋπολογισμός των 150.000.000 ευρώ αποδεικνύεται πολύ μικρός και το ΥΠΕΝ διερευνά τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να αυξηθεί το ποσό και να καλυφθούν ακόμα περισσότεροι δικαιούχοι.

Από τον Βασίλη Παπακωνσταντόπουλο

Οσοι υπέβαλαν αίτηση θα πρέπει να ανατρέξουν στους αρχικούς πίνακες κατάταξης, οι οποίοι αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα του προγράμματος (https://allazosyskevi.gov.gr/), στη θέση Αποτελέσματα Αξιολόγησης και να ελέγξουν αν η αίτησή τους εγκρίθηκε ή όχι. Οι πίνακες προσωρινών αποτελεσμάτων είναι χωρισμένοι σε εννέα στήλες.

Ειδικότερα:

– Στην 1η στήλη εμφανίζεται ο κωδικός της αίτησης. Σύμφωνα με αυτόν μπορεί να γίνει αναζήτηση του κωδικού (τρόπος αναζήτησης: πλήκτρο ctrl+F και καταχώριση του κωδικού).
– Στη 2η στήλη εμφανίζεται η συνολική βαθμολογία της αίτησης. Οι υποβληθείσες αιτήσεις κατατάσσονται σύμφωνα με τη συνολική βαθμολογία που έλαβαν από τις επιμέρους βαθμολογίες των κριτηρίων αξιολόγησης – βαθμολόγησης της παραγράφου. Η συνολική βαθμολογία μίας αίτησης υπολογίζεται σε επίπεδο τρίτου δεκαδικού ψηφίου, σύμφωνα με τον τύπο: Βαθμολογία Αίτησης = (36% x K1) + (20% x K2) + (20% x K3) + (24% x K4).
– Στις στήλες 3-6 εμφανίζονται τα τέσσερα επιμέρους κριτήρια αξιολόγησης – βαθμολόγησης, κατά σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση ισοβαθμίας: o Κ1 (μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος της οικογένειας, όπως προκύπτει για την οικογένεια από τον πίνακα Δ.1 της εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας), o Κ4 (αριθμός εξαρτώμενων τέκνων), o Κ2 (ΑμεΑ) και o Κ3 (μονογονεϊκές).
– Στην 7η στήλη εμφανίζεται η σειρά κατάταξης της αίτησης με αύξοντα τρόπο. Σε περίπτωση αιτήσεων που ισοβαθμούν, η κατάταξη γίνεται με βάση τη βαθμολογία σε επιμέρους κριτήρια και σύμφωνα με την ακόλουθη σειρά προτεραιότητας: Κ1 / Κ4 / Κ2 / Κ3. Δηλαδή, αν δύο αιτήσεις ισοβαθμούν στην συνολική βαθμολογία, τότε η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με τη βαθμολογία του κριτηρίου Κ1.
Αν υπάρχει και εκεί ισοβαθμία, τότε η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με τη βαθμολογία του κριτηρίου Κ4 κ.ο.κ. Αν υπάρχει ισοβαθμία τόσο στη συνολική βαθμολογία όσο και στη βαθμολογία όλων των επιμέρους κριτηρίων, τότε οι αιτήσεις αυτές λαμβάνουν την ίδια κατάταξη.
– Στην 8η στήλη εμφανίζεται το μέγιστο ποσό επιδότησης της αίτησης. Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για το αρχικό ανώτατο ποσό που μπορεί να λάβει ο ωφελούμενος. Το ποσό που πραγματικά θα λάβει θα προκύψει κατά την αγορά της συσκευής.
– Τέλος, στην 9η στήλη εμφανίζεται η ένδειξη αν είναι επιλέξιμη η αίτηση (ΝΑΙ) ή επιλαχούσα (ΟΧΙ).

Πώς υποβάλλονται ενστάσεις

Οσοι διαπιστώσουν στους πίνακες κατάταξης ότι δεν επελέγησαν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις ενστάσεις τους μέχρι τις 28 Ιουλίου ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος, μέσα από την ειδική Φόρμα Υποβολής Ενστάσεων, που βρίσκεται στην ενότητα Επικοινωνία. Για να είναι δυνατή η εξέταση της ένστασης, θα πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει:
1) Τον μοναδικό κωδικό της αίτησης που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος για λόγους ταυτοποίησης.
2) Τον ΑΦΜ του αιτούντος.
3) Την τεκμηρίωση τυχόν λάθους υπολογισμού και την επισύναψη των αντίστοιχων τεκμηρίων.

Μετά το πέρας της διαδικασίας των ενστάσεων θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες των δικαιούχων στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This