«Φωνή λαού, οργή Θεού» για τον παπα-Χορταρέα

Must Read

Το γνωστό «Φωνή λαού οργή Θεού» θα πρέπει να το γνωρίζει πλέον ο πατέρας Κυπριανός ή κατά κόσμον Νίκος Χορταρέας, εφόσον ενδύθηκε τα άμφια και ιερουργεί στην Παναγία την Περπατούσα σε χωριό του Λαγκαδά.

Η αποκάλυψη της «Espresso», που ταρακούνησε την περιοχή και τους πιστούς, ήταν μόνο η αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εκκλησίασμα έχει σκανδαλιστεί από την παρουσία του πρώην αστρολόγου-μελλοντολόγου και νυν ιερέα.

Παρά τις διαψεύσεις της ιεράς μητρόπολης για την ύπαρξή του εκεί, οι πιστοί τον βλέπουν ολοζώντανο μπροστά τους μέσα στο ξωκλήσι της Παναγίας Περπατούσας στις κυριακάτικες λειτουργίες, αλλά και στους εσπερινούς Τετάρτη και Παρασκευή. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους, ο πατέρας Κυπριανός Χορταρέας όχι μόνο κάνει τη Λειτουργία, αλλά κοινωνεί και τους πιστούς!

Κάτοικοι της περιοχής πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν υπογραφές για να ζητήσουν να απομακρυνθεί από το ιερό προσκύνημα, καθώς δεν μπορούν να ξεχάσουν το παρελθόν του. Μπορεί, βέβαια, κάποιοι να μην ενοχλούνται από την παρουσία του ως ιερωμένου, όπως εμφανίστηκε στη φωτογραφία της «Espresso» όπου πόζαρε με άμφια δίπλα από την Αγία Τράπεζα, όμως οι χωριανοί υποστηρίζουν ότι ο 63χρονος πρώην τηλεαστρολόγος έγινε η αιτία να μην επισκέπτονται οι πιστοί το εκκλησάκι. Ζητούν επίμονα να απομακρυνθεί και, εάν πράγματι θέλει να μπει στον δρόμο του Θεού, να το κάνει ως μοναχός και όχι ως ιερέας με ποίμνιο.

Θυμίζουμε ότι η ανακοίνωση της ιεράς μητρόπολης ανέφερε: «Με αφορμή παλαιότερες και νεότερες δημοσιεύσεις που αφορούν τον π. Κυπριανό Χορταρέα εκ του γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινούται ότι ουδέποτε υπήρξε κληρικός αυτής ούτε είναι εγγεγραμμένος ως δόκιμος μοναχός ή μοναχός σε οποιαδήποτε ιερά μονή της ιεράς μας μητροπόλεως».

Χωρίς διευκρινήσεις παραμένει ο λόγος που η ανακοίνωση αναφέρεται σε «πατέρα Κυπριανό» και όχι χρησιμοποιώντας το κοσμικό όνομα του Νίκου Χορταρέα. Ασαφές είναι και πώς οι κάτοικοι της περιοχής τον βλέπουν με τα μάτια τους μέσα στην εκκλησία της Παναγίας, ενώ η μητρόπολη λέει πως δεν είναι κληρικός. Είναι, άραγε, δική του πρωτοβουλία;

Η υπόθεση, πάντως, εξελίσσεται σε μυστήριο, καθώς σε επικοινωνία της εφημερίδας με κύκλους της μητρόπολης πριν από λίγες ημέρες, πηγές ανέφεραν ότι «εδώ και χρόνια φοράει το μοναχικό σχήμα» και δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να ασκεί πλέον καθήκοντα ιερέα…

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This