Ο πιλότος, το κινητό, ή κάτι άλλο, ευθύνεται για τον διαμελισμό του 22χρονου στα Σπάτα;

Πώς ο έλικας του ελικοπτέρου σχεδόν αποκεφάλισε τον Τζακ Φέντον – Τα βρετανικά ΜΜΕ για την έρευνα των ελληνικών Αρχών

Must Read

Ιδιαίτερα έντονη είναι η ενασχόληση των βρετανικών ΜΜΕ με την υπόθεση του τραγικού θανάτου του 22χρονου Άγγλου Τζακ Φέντον (Jack Fenton), ο οποίος διαμελίστηκε από τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου που τον μετέφερε από τη Μύκονο στα Σπάτα.

Ο Τζακ Φέντον

Ο Βρετανός τουρίστας κατά την αποβίβασή του βρέθηκε για άγνωστο λόγο στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου και οι περιστρεφόμενες λεπίδες τον χτύπησαν στο κεφάλι. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Επικαλούμενα ελληνικά ρεπορτάζ και όπως σας μετέφερε από χθες το newsbreak.gr, τα βρετανικά ΜΜΕ και κυρίως η Daily Mail, στέκονται στην πιθανότητα ο νεαρός Τζακ να ήθελε να βγάλει selfie και να πλησίασε πολύ κοντά στον έλικα, ή ακόμα και να αποσπάστηκε η προσοχή του από το κινητό του για κάποιον άλλο λόγο.

Ο Ιρακινός πιλότος και δύο μέλη του πληρώματος εδάφους που εργάζονταν στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο συνελήφθησαν και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

«Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια», δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας και πρόσθεσε: «Μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με το δικαστήριο. Εναπόκειται στον δικαστή αν θα τους αφήσει ελεύθερους ή θα τους προφυλακίσει. Το πώς συνέβη το ατύχημα είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Ήταν ένα πολύ ατυχές περιστατικό. Ελπίζουμε ότι η οικογένεια του Βρετανού θα παραμείνει δυνατή».

Οι ελληνικές Αρχές θα επικεντρωθούν στο γιατί ο νεαρός Άγγλος βγήκε από το αεροσκάφος ενώ οι ρότορες περιστρέφονταν ακόμη και στα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν από τον πιλότο. Τους είπε να περιμένουν ή όχι;

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι έλικες τείνουν να συνεχίζουν για περίπου δύο λεπτά μετά το σβήσιμο του κινητήρα, εκτός εάν ο πιλότος πατήσει ένα κουμπί για να τους σταματήσει σε περίπου 50 δευτερόλεπτα.

Οι πιλότοι θα πρέπει να ενημερώσουν διεξοδικά τους επιβάτες τους να παραμείνουν μέσα μέχρι να σταματήσει κάθε κίνηση, αλλά το ελικόπτερο δεν έχει κλειδαριές και άλλο πλήρωμα εκτός από τον πιλότο, για να προστατεύει τους επιβάτες.

Ο Φέντον βρισκόταν με άλλα τρία άτομα στο ελικόπτερο Bell 407 που ναυλώθηκε για να τους πάει από το «νησί των ανέμων» στα Σπάτα, ενώ σε άλλο ελικόπτερο επιβιβάστηκαν οι γονείς και τα αδέρφια του. Το πλάνο ήταν να πάνε όλοι μετά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  και να επιβιβαστούν σε ιδιωτικό τζετ για να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο 22χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα αφού πήγε προς το πίσω μέρος ενώ ο κινητήρας ήταν ακόμη σε λειτουργία και σύμφωνα με κάποιες αναφορές σχεδόν αποκεφαλίστηκε!

https://youtu.be/79Od-XRX1Rg

«Μετά την προσγείωση, ο πιλότος … με τέσσερις (4) επιβάτες, Άγγλους πολίτες … συμπεριλαμβανομένου του FENTON JACK, γιος του MIGUEL γ. 30-06-2000, κατά την έξοδό του κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και χτυπήθηκε», αναφέρει ημιτελές απόσπασμα ενός εγγράφου της ελληνικής αστυνομίας που διέρρευσε.

Ο πατέρας του Τζακ Φέντον, Μιγκέλ, είναι επικεφαλής του μάρκετινγκ, των πωλήσεων και των δημοσίων σχέσεων στο The Hop Farm, ένα εξοχικό πάρκο 400 στρεμμάτων και πόλο έλξης επισκεπτών στο Beltring, κοντά στο Tonbridge του Κεντ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο πλούσιος πατέρας του άτυχου νεαρού θα στραφεί κατά του Ελληνικού Δημοσίου με αγωγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την παράνομη λειτουργία δέκα ελικοδρομίων στη Μύκονο.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This