Η Ανθούσα αποχαιρέτησε τον ηρωικό καπετάνιο της

Ο Τάσος Παρίσης αυτοκτόνησε όταν κάηκε το σπίτι του για τρίτη φορά

Must Read

Το στερνό αντίο είπαν τη Δευτέρα σε εκκλησία της Αρτέμιδος συγγενείς και φίλοι στον Τάσο Παρίση, τον ηρωικό καπετάνιο που έβαλε τέλος στη ζωή του όταν είδε το σπίτι του στην Ανθούσα να τυλίγεται στις φλόγες για τρίτη φορά μέσα σε λίγα χρόνια.

Η σορός του 84χρονου οδηγήθηκε στο αποτεφρωτήριο, σφραγίζοντας με τον τρόπο αυτόν το βιβλίο της ζωής ενός ανθρώπου που εργάστηκε σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου.

Για τους περισσότερους από τους παλιούς συναδέλφους του το τέλος που ο ίδιος επέλεξε για τον εαυτό του ήταν κάτι που κανείς τους δεν μπορούσε να φανταστεί και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που πάγωσαν όλοι στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του.

Το σπίτι του καπετάνιου

«Θα μπορούσαν να γεμίσουν πολλά βιβλία από όσα έζησε αυτός ο άνθρωπος, αλλά και από το πόσο αγαπήθηκε στη θάλασσα και τη στεριά για την προσωπικότητά του. Τα 500 μέλη του πληρώματος των κρουαζιερόπλοιων τον αντιμετώπιζαν με ανυπόκριτο σεβασμό αλλά και με θαυμασμό για το ευρηματικό του χιούμορ» περιέγραψε ένας παλιός συνάδελφός του.

Ο 84χρονος δάμαζε τις θάλασσες, αλλά λύγισε αντικρίζοντας την περιουσία του να γίνεται στάχτη για άλλη μία φορά. Ήταν γύρω στις 5 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, όταν ο Τάσος Παρίσης προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του από την τεράστια πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή, αλλά μάταια. Οταν είδε τις πύρινες γλώσσες να γλείφουν το σπίτι που με κόπους μιας ζωής είχε χτίσει και είχε αναστηλώσει δύο φορές στο παρελθόν, πήρε το περίστροφό του και έβαλε τέλος στη ζωή του, στην αυλή του σπιτιού του.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας η σύζυγος, τα παιδιά και οι συγγενείς του, φανερά συγκλονισμένοι και με δάκρυα στα μάτια. «Δεν εμφανίστηκε κανένα πυροσβεστικό όχημα για να σβήσει τη φωτιά, κανένα» κατήγγειλε εκείνη την ημέρα η γυναίκα του.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This