Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Οι αυξημένοι έλεγχοι βάζουν «φρένο» στο παραεμπόριο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Κατακόρυφη αύξηση του παρεμπορίου έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Για το λόγο αυτό οι έλεγχοι είναι συνεχείς και μάλιστα με θεαματικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι:
• Για το χρονικό διάστημα από 16 Σεπτέμβρη έως 5 Οκτώβρη 2019, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 800 έλεγχοι, αυξήθηκαν δηλαδή, κατά 35% σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα από 26 Αυγούστου 2018 έως 15 Σεπτέμβρη 2019.
• Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, οι παραβάσεις αυξήθηκαν κατά 52%.
• Οι επιχειρήσεις ελέγχου πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα.
• Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εκατοντάδες τεμάχια ειδών παραεμπορίου (κυρίως απομιμητικά είδη) τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά και επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ