Τεράστια μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Λέσβο – «Εχθρός» των πυροσβεστών οι ισχυροί άνεμοι

Τα δυο χωριά εκκενώθηκαν αφού η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της περιοχής πλησίαζε επικίνδυνα

Must Read

Μεγάλη μάχη σώμα με σώμα με τις πύρινες γλώσσες δίνουν αυτήν την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Λέσβο. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί δημιούργησαν ένα νέο μεγάλο μέτωπο στη θέση Λαγκάδα μεταξύ Βρίσας και Πολιχνίτου, που κινείται δυτικά – νοτιοδυτικά.

Η φωτιά μετατρέπει σε στάχτη δασικές εκτάσεις στην περιοχή Λαγκάδα, μεταξύ της Βρίσας και του Πολιχνίτου, που είχαν καταφέρει να μείνουν αλώβητες μέχρι σήμερα. Στην περιοχή δρουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ένα ελικότερο Mi8, ένα PZL, ενώ φθάνουν στο νησί 2 CL415 και έχουν απογειωθεί από Βόλο 3 Air Tractors.

Ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος τόνισε σε δηλώσεις του πως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του πύρινου μετώπου δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Λέσβου, Ανδρέας Αξής, συμπλήρωσε πως την επιχείρηση δυσχεραίνει το γεγονός πως το σημείο δεν μπορεί να προσεγγιστεί από πυροσβεστικά οχήματα, παρά μόνο από εναέρια μέσα.

Σημειώνεται ότι η άρση της προηγούμενης εκκένωσης της Βρίσας που είχε εφαρμοσθεί την περασμένη Κυριακή αποφασίστηκε μόλις σήμερα το πρωί. Στους κατοίκους της Βρίσας, για δεύτερη φορά, στάλθηκε μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Πολιχνίτο.

«Αν βρίσκεστε στη Βρίσα Λέσβος εκκενώστε τώρα προς Πολιχνίτος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα καμένα στρέμματα

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα μιας πρώτης επεξεργασίας των δορυφορικών δεδομένων κάηκαν 20.340 στρέμματα και συγκεκριμένα στη Βρίσα και στα Βατερά.

Από τα 20.340 στρέμματα, 9.760 στρέμματα κάηκαν με χαμηλή σφοδρότητα καύσης, 8.050 στρέμματα με μέτρια σφοδρότητα καύσης και 2.350 στρέμματα με υψηλή σφοδρότητα καύσης.

Το σύνολο της καμένης έκτασης βγαίνει περίπου 20.340 στρέμματα σε σχέση και με τη σφοδρότητα της συγκεκριμένης πυρκαγιάς, ενώ χθες ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του Copernicus EMS με 21.480 στρέμματα κατόπιν φωτοερμηνείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This