Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας το δάσος της Δαδιάς: Καίγεται για 8η μέρα

Φόβοι για αναζωπυρώσεις σήμερα και αύριο

Must Read

Ανυπεράσπιστο παραμένει το δάσος της Δαδιάς για πάνω από μία εβδομάδα, με τις φωτιές να μαίνονται και την αισιοδοξία να περιορίζεται μόνο στο νότιο και νοτιοδυτικό κομμάτι του.

Στάχτη έχουν γίνει περισσότερα από 40.000 στρέμματα γης, ενώ ο φόβος των αναζωπυρώσεων είναι ορατός τόσο για σήμερα όσο και για αύριο. Σημειώνεται πως η φωτιά που εδώ και λίγα 24ωρα έχει απομακρυνθεί από τα χωριά του Έβρου παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα. Ωστόσο, πυροσβέστες και πολίτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να την περιορίσουν. Την ίδια ώρα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται επικίνδυνες, καθώς τόσο η έλλειψη υγρασίας και οι υψηλές θερμοκρασίες όσο και οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό για την εξάπλωση πυρκαγιών.

«Η φωτιά έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα γης και συνεχίζει να καίει», δήλωσε με νόημα ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. Από σήμερα αναμένονται στην περιοχή άνεμοι που θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και αν η πυρκαγιά που μέχρι στιγμής έχει κάνει στάχτη 40.000 στρέμματα δεν ελεγχθεί, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Στο έλεος του πύρινου εφιάλτη βρίσκεται η μεγαλύτερη περιοχή Natura έκτασης 980.000 τετραγωνικών. Παραδομένο στη μανία της φωτιάς είναι ένα μοναδικό και σπάνιο οικοσύστημα στην Ευρώπη. Η ζημιά που έχει υποστεί το δάσος είναι ανυπολόγιστη. Οι επιπτώσεις είναι μεγάλες τόσο στο οικοσύστημα και την οικολογική καταστροφή, όσο και στο οικονομικό επίπεδο, καθώς ο τόπος είχε μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This