Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Ανοίγει ξανά η Αμυγδαλέζα για να φιλοξενήσει 1.000 άτομα

Το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει η Γ’ Πτέρυγα της Αμυγδαλέζας, στον Δήμο Αχαρνών, προκειμένου να φιλοξενήσει αλλοδαπούς που δεν έχουν προσφυγικό προφίλ εξετάζεται σοβαρά, στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής οπτικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος της χώρας.

Πρόκειται για μια πτέρυγα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1.000 άτομα και η οποία κατά το παρελθόν είχε δεχτεί δριμεία κριτική εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης αλλά και των εξεγέρσεων που συχνά πυκνά σημειώνονταν στο κέντρο κράτησης. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε πως όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα κρατούνται για έξι μήνες σε κλειστού τύπου κέντρα, ενώ παρομοίασε με ξενοδοχείο «Four Seasons» την Αμυγδαλέζα σε σχέση με τον καταυλισμό της Μόριας.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορήσουν τα νησιά του Αιγαίου που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αναμένεται να μεταφέρουν στην ενδοχώρα αιτούντες άσυλο, οι οποίοι θα διαμένουν σε ξενοδοχεία και άλλους μισθωμένους χώρους από ιδιώτες.

Στη Λιοσίων

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», σε έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, φαίνεται πως μόλις δύο ημέρες μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης άρχισαν να εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης σε έναν χώρο έκτασης 4.637 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λιοσίων 2 και Αχαρνών 1-3 και ο οποίος έχει μισθωθεί από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ