Ανοίγει ξανά η Αμυγδαλέζα για να φιλοξενήσει 1.000 άτομα

Must Read

Το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει η Γ’ Πτέρυγα της Αμυγδαλέζας, στον Δήμο Αχαρνών, προκειμένου να φιλοξενήσει αλλοδαπούς που δεν έχουν προσφυγικό προφίλ εξετάζεται σοβαρά, στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής οπτικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος της χώρας.

Πρόκειται για μια πτέρυγα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1.000 άτομα και η οποία κατά το παρελθόν είχε δεχτεί δριμεία κριτική εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης αλλά και των εξεγέρσεων που συχνά πυκνά σημειώνονταν στο κέντρο κράτησης. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε πως όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα κρατούνται για έξι μήνες σε κλειστού τύπου κέντρα, ενώ παρομοίασε με ξενοδοχείο «Four Seasons» την Αμυγδαλέζα σε σχέση με τον καταυλισμό της Μόριας.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορήσουν τα νησιά του Αιγαίου που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αναμένεται να μεταφέρουν στην ενδοχώρα αιτούντες άσυλο, οι οποίοι θα διαμένουν σε ξενοδοχεία και άλλους μισθωμένους χώρους από ιδιώτες.

Στη Λιοσίων

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», σε έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, φαίνεται πως μόλις δύο ημέρες μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης άρχισαν να εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης σε έναν χώρο έκτασης 4.637 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λιοσίων 2 και Αχαρνών 1-3 και ο οποίος έχει μισθωθεί από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This