Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Λαβράκι από το λιμενικό – Στα «δίχτυα» πάνω από 38 τόνοι αλιευμάτων

Πάνω από 38 τόνους αλιευμάτων κατασχέθηκαν από τις λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου τη φετινή χρονιά.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμης Δουβής, έως σήμερα τα αλιεύματα που κατασχέθηκαν, είτε από επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά σκάφη αλιείας, φτάνουν τους 38 τόνους και 404 κιλά, ποσότητα ρεκόρ για τα δεδομένα του Ηρακλείου.

«Για να αντιληφθείτε την έκταση, θα σας πω ότι πέρυσι, για παράδειγμα, κατασχέθηκαν περίπου 12 τόνοι αλιευμάτων συνολικά. Βεβαίως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι 12 τόνοι είναι μεγάλη ποσότητα, αφού σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, αθροιστικά, περίπου τόσο υπολογίζονται τα αλιεύματα που κατάσχονται» επισήμανε.

20 χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα

Σε ότι αφορά τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν φέτος, όπως είπε ο κ. Δουβής, φτάνουν τις 20 χιλιάδες ευρώ, ενώ από τους πλειστηριασμούς που έχουν διεξαχθεί, έως σήμερα, στο δημόσιο ταμείο έχουν εισρεύσει πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ.

Σήμερα, όπως είχε ανακοινώσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, διενεργήθηκαν πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για την εκποίηση 4.036 κιλών κόκκινης γαρίδας, 242 κιλών γαλαζοκόκκινης γαρίδας, 61 κιλών γάμπαρης, 72 κιλών μπακαλιάρου, 42 κιλών βαθύτικου σκορπιού, 46 κιλών θράψαλου βυθού , 04 κιλών πεσκαντρίτσας και 20 κιλών μπαλά που κατασχέθηκαν την περασμένη εβδομάδα από ιταλικό σκάφος στο οποίο υπήρχαν αλιευτικά εργαλεία, οι διαστάσεις των οποίων δεν ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.

Η κατάσχεση έγινε στο πλαίσιο αλιευτικής επιθεώρησης που διενεργήθηκε στον κόλπο του Ηρακλείου από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και στελέχη του Γραφείου Αλιείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ