Γκάγκα: Προτρέπει σε 4η δόση με εμβόλια που δεν καλύπτουν τις μεταλλάξεις

Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού

Must Read

Απίστευτα πράγματα και καταστάσεις συμβαίνουν σε αυτή την έρμη χώρα! Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα να θρήνησε 271 ανθρώπους και να βρίσκεται ξανά πρώτη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση στον δείκτη της υπερβάλλουσας θνησιμότητας, όμως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αρκέστηκε χθες να παροτρύνει τον κόσμο να εμβολιαστεί με τα υπάρχοντα εμβόλια, ακόμα και αν αυτά δεν καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις!

«Το φθινόπωρο κάνουμε την τέταρτη δόση, από όποιο εμβόλιο έχουμε», συνέστησε η υπουργός, προσθέτοντας όμως ότι η παγκόσμια κοινότητα χρειάζεται νέο εμβόλιο, το οποίο «πρέπει να θυμίζει στο ανοσοποιητικό μας τον ιό».

Και ενώ το Υπουργείο Υγείας κινείται μεταξύ άρνησης της πραγματικότητας (βλέπε Πλεύρης) ή μιλάει περί ανέμων και υδάτων (βλέπε Γκάγκα), η Eurostat και ο ECDC ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον πλέον επίσημο τρόπο πως η χώρα πληρώνει σε χρόνο… ενεστώτα βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού! Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη υπερβάλλουσα θνητότητα στην Ευρώπη, ενώ τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) για την εβδομάδα 19 ως 25 Ιουλίου δείχνουν πως η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, το επταήμερο 19 ως 25 Ιουλίου, η Μάλτα έχει 25 θανάτους, η Ελλάδα 19, η Κροατία 12, η Πορτογαλία 11, η Ιταλία 8, η Ισπανία 8, η Γαλλία 8, η Δανία 7, το Βέλγιο 6, η Λετονία 6, η Βουλγαρία 4, η Κύπρος 3, η Εσθονία 3, η Αυστρία, 2, η Φινλανδία 2, η Γερμανία 2, η Ουγγαρία 2, η Ιρλανδία, 2, το Λουξεμβούργο 2, η Λιθουανία 1, η Ολλανδία 1, η Σλοβακία 1, η Σλοβενία 1, η Ρουμανία 1, ενώ η Πολωνία και η Σουηδία κανέναν! Τα παραπάνω στοιχεία δεν παρατίθενται για να μειώσουν την σημασία του εμβολιασμού, αλλά για να αναδειχθεί η απουσία ολιστικής στρατηγικής στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This