Γιατί οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στην Ευελπίδων;

Αύξηση των κενών θέσεων

Must Read

Χαρακτηριστικά συστημικού προβλήματος αποκτά πλέον η κάλυψη των θέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ). Για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2022 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παρουσιάζεται το φαινόμενο των κενών θέσεων (139) και μάλιστα ο αριθμός τους παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με πέρυσι (116). Συγκεκριμένα, στα Οπλα της ΣΣΕ από τις 226 θέσεις κατόπιν μεταφοράς (οι αρχικές ήταν 146) καλύφθηκαν οι 87 και έμειναν κενές οι 139.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος για τη ΣΣΕ είχαν προκηρυχθεί 258 θέσεις στα Οπλα και 46 στα Σώματα (έναντι 247 και 61, αντίστοιχα, το 2021), συμπεριλαμβανομένων και 51 θέσεων προβλεπομένων να καλυφθούν εκ μονίμων υπαξιωματικών, 43 στα Οπλα και οκτώ στα Σώματα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 1294/82.

Όπως και πέρυσι, το έλλειμμα που δημιουργείται αποδίδεται στον υψηλό συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) 1,2 που επιλέχθηκε για τη ΣΣΕ αλλά και γενικά για το σύνολο των παραγωγικών Σχολών Αξιωματικών των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ).

Μάλιστα, η συγκεκριμένη τιμή αποτελεί για όλη την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τη μέγιστη δυνατή που μπορεί να επιλεγεί. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό από πέρυσι δεν λήφθηκε καμία πρόνοια από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αντιμετώπισή του ή τουλάχιστον τον περιορισμό του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This