Ένταση στη συγκέντρωση για τις γυναικοκτονίες – ΜΑΤ για να μη φτάσει η πορεία έξω από τη Βουλή

Καταγγελίες ότι τα ΜΑΤ απώθησαν τις διαδηλώτριες στο απέναντι πεζοδρόμιο

Must Read

Στο Σύνταγμα έφτασε περίπου στις 21:00 η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και στην οποία συμμετείχαν φεμινιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες, αλλά και απλοί πολίτες, διαμαρτυρόμενοι κατά των γυναικοκτονιών.




Οι  διαδηλώτριες απέναντι από τη Βουλή προσπάθησαν να ανοίξουν πανό το οποίο έγραφε «γυναικοκτονίες», αλλά σύμφωνα με την «Αυγή» άνδρες των ΜΑΤ δεν τους επέτρεψαν να περάσουν τον δρόμο, περιορίζοντάς τες στο πεζοδρόμιο απέναντι από το κτήριο της Βουλής.

Διαβάστε ακόμα: Στοιχεία-σοκ για τη μάστιγα: Δεκάδες γυναικοκτονίες μέσα σε ενάμισι χρόνο και η «μαύρη λίστα» μεγαλώνει…

«Θέλω να μπορώ να δείξω το πανό μου στη Βουλή των Ελλήνων», φώναζε μάλιστα μία από αυτές. Όπως αναφέρουν διαδηλώτριες, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φύγουν από το πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία:

«Δεν ήταν το αλκοόλ ούτε η ανεργία, το χέρι του το σήκωσε η πατριαρχία», «πότε δεν θα ξεχάσουμε τι κάναν σε καμία, στον δρόμο θα τσακίσουμε την πατριαρχία», «σ’ αυτή την κοινωνία, την πατριαρχική, χαίρομαι που έχω εσένα γι’ αδερφή», «θέλουμε να μείνουμε όλες ζωντανές και όχι να μετράμε για πάντα τις νεκρές», «πρώτα λέτε σπάστε τη σιωπή κι ύστερα ξεπλένετε τον κακοποιητή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This