Ο Μανιτάκης «εξαγνίζει» την Σακελλαροπούλου!

«Όσοι επιτίθενται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνουν επίθεση (...) στην ίδια τη δημοκρατία», δήλωσε ο καθηγητής

Must Read

Αυτόκλητος συνήγορος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τις δηλώσεις της για τη Δικαιοσύνη που θεωρήθηκαν έμμεση στήριξη στον καταδικασμένο για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη εμφανίστηκε χθες ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Αντώνης Μανιτάκης, ενώ ουσιαστικά ταύτισε -αν είναι δυνατόν- την κριτική που ασκείται στην Πρόεδρο με επίθεση στην ίδια τη… δημοκρατία!

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή το κράτος δικαίου δεν υποτάσσεται στις πλειοψηφίες και στους εφήμερους συσχετισμούς» τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα και υποστήριξε: «Όσοι επιτίθενται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνουν επίθεση στους θεσμούς αλλά και στην ίδια τη δημοκρατία. Είναι ξεπεσμός πολιτικά, όταν εντάσσεται το πρόσωπο της Προέδρου στην κομματική αντιδικία».

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, «διαδικτυακά καλά κάνει ο κόσμος και λέει ελεύθερα την άποψή του», καθώς αυτό «είναι κατάκτηση της δημοκρατίας», ωστόσο επισήμανε ότι χρειάζεται αυτοσυγκράτηση. «Δεν είναι δυνατόν να γίνονται τηλεδίκες και διαδικτυακές δίκες, η κοινή γνώμη δεν είναι αντίδικος, δεν είναι δικαστής», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This