Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Άγιο Όρος – Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Η πύρινη λαίλαπα δεν απειλεί τις μονές

Must Read

Ολονύχτια μάχη σώμα με σώμα με την μεγάλη φωτιά, έδωσαν το βράδυ οι άνδρες της Πυροσβεστικής στο Άγιο Όρος. Η κατάσταση είναι καλύτερα σε σχέση με χθες, ωστόσο, επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, ειδικότερα, μεταξύ της Μονής Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα ενώ, μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου, επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Ακόμα, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς παρέχουν εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι οι άνεμοι στην περιοχή είναι ασθενείς. Ωστόσο, το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη 1:00 το μεσημέρι του Σαββάτου σε έναν ελαιώνα και καίει αγροτοδασική έκταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από μία μεγάλη έκταση με ελιές στον Αρσανά της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου και πήρε διαστάσεις με ανοδική πορεία, σε δύσβατη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση και ψηλά δένδρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This