Παραδοχή αποτυχίας από την Παγώνη: «Δεν κάνουμε ιχνηλάτηση», «δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης»

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω

Must Read

Την παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού παραδέχθηκε ουσιαστικά η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε πως η Κυβέρνηση έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» και ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Σχολιάζοντας το χαμό με τα κρούσματα, κυρίως στις τουριστικές περιοχές, αλλά και την παντελή έλλειψη μέτρων, η οποία προήλθε από την ανεμελιά των υπευθύνων για χάρη του τουρισμού αναφέρθηκε στην  μετάλλαξη Όμικρον 5, η οποία όπως είπε η κ.Παγώνη είναι πολύ μεταδοτική και «μπορεί να μην είναι θανατηφόρα, αλλά είναι πολύ επικίνδυνη για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα».

Σε εκείνο το σημείο είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στην πρώτη παραδοχή της αποτυχίας: «Μην κοιτάτε που δεν κάνουμε ιχνηλάτηση, είναι πλέον και ευθύνη του καθενός μας να προσέχει και να μην μεταδώσει. Όταν βάζεις τον εαυτό σου και τον οργανισμό σου σε μια τέτοια περιπέτεια, δεν ξέρεις μετά τι μπορεί να συμβεί λόγω long covid. Είναι 30% αυτά τα περιστατικά».




Προέτρεψε τους νέους (σ.σ. πάλι στο στόχαστρο;) να κάνουν τεστ κορωνοϊού πριν επιστρέψουν από τις διακοπές τους και πρόσθεσε: «Οι νέοι μπορεί να περάσουν τον ιό με δύο ημέρες πυρετό, ωστόσο για ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα στα σπίτια όπου επιστρέφουν, μπορούν τα πράγματα να είναι διαφορετικά».

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μείωση 11% στις εισαγωγές στις απλές κλίνες Covid των νοσοκομείων, ενώ  «η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη καθώς στις ΜΕΘ υπάρχουν αρκετά κενά κρεβάτια».

Σε ότι αφορά το αφήγημα της ανοσίας της αγέλης το οποίο με τόση… θέρμη σέρβιραν οι επιστήμονες-τηλεοπτικοί μαϊντανοί για πάρα πολύ καιρό, η κ.Παγώνη διαπίστωσε το αυτονόητο (για τους υπόλοιπους προφανώς): «Πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης».

Κατά την Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια και όπως σχολίασε, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη έκπληξη, ενώ «έριξε» στο τραπέζι και το θέμα του φθινοπώρου, αλλά και των εμβολιασμών:

«Γι’ αυτό λοιπόν, δεν μπορούμε να λέμε πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε. Θα δούμε τι θα γίνει και το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι, που ανοίγουν τα σχολεία, τον Οκτώβριο τα Πανεπιστήμια. Εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και καμπάνια από την επιτροπή εμβολιασμών για τους εμβολιασμούς από το τέλος Αυγούστου και μετά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This