Νομικά κινείται η οικογένεια του 51χρονου που καταπλακώθηκε από δέντρο στο Ηράκλειο – Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα

«Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν» είπε ο ένας από τους γιους του άτυχου άνδρα

Must Read

«Μουδιασμένη» παραμένει η οικογένεια του άτυχου Παναγιώτη Μητρέλου στο Ηράκλειο, Κρήτης που σκοτώθηκε, όταν ένα δέντρο τον καταπλάκωσε ενώ περίμενε στο φανάρι.

Η ανείπωτη τραγωδία έχει βυθίσει στο πένθος τους στενούς συγγενείς του 51χρονου μαραγκού, που βρήκε τραγικό θάνατο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω του, την ώρα που εκείνος περίμενε να ανάψει το πράσινο για να συνεχίσει την πορεία του.

Δείτε ακόμη: Τον πλάκωσε δέντρο την ώρα που περίμενε στο φανάρι!

 

Τα λόγια του 24χρονου γιου του, Χρήστου, αποτυπώνουν τον πόνο που βιώνει ο ίδιος και η οικογένειά του. «Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν» είπε ο Χρήστος, το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά του άτυχου 51χρονου που χθες το απόγευμα έχασε ζωή του και συμπλήρωσε: «Ήταν τόσο ξαφνικό. Δυστυχώς δεν ήμουν εκείνη την ώρα μαζί του. Έφτασα στο σημείο πολύ αργότερα, το έμαθα αργά δυστυχώς, τον είχαν πάρει ήδη και δεν τον είδα».

Όπως είπε ο πατέρας του ήταν από τους πιο αγαθούς ανθρώπους: «Ποτέ δεν είχε κακίες με κανέναν, ποτέ του δεν νευρίαζε, ποτέ του δεν θύμωνε. Δεν έχω άλλα λόγια να πω για τον πατέρα μου. Δεν είμαστε καθόλου καλά. Και η μητέρα μου είναι σε άθλια κατάσταση όπως όλοι μας, ένα ράκος. Είμαστε τρία αδέρφια, ο ένας είναι φοιτητής εδώ στο Ηράκλειο, ο άλλος ανήλικος και όλοι μας είμαστε σε κακή κατάσταση».

Η οικογένεια θα κινηθεί νομικά

Στο πλαίσιο αυτό, ο 51χρονος δήλωσε αποφασισμένος να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Θα προχωρήσουμε νομικά κατά παντός υπευθύνου, είτε είναι ο δήμος είτε οποιοσδήποτε. Όσοι έχουν ευθύνες να πληρώσουν» τόνισε.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας, διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους για την πτώση του δέντρου που σκότωσε τον 50χρονο άνδρα. Την ίδια στιγμή, ήδη, η Αστυνομία έχει καλέσει τρεις αυτόπτες μάρτυρες για να καταθέσουν.

Σοκαρισμένη η σύζυγος του άτυχου άνδρα

Σε κατάσταση σοκ από τον αναπάντεχο και άδικο χαμό του 51χρονου, η επί 30 χρόνια σύζυγός του, Σταυρούλα, με μια λιτή ανάρτηση στο Facebook, εκφράζει τη θλίψη και την πίκρα και την απόγνωσή της:

«Άδικο, πολύ άδικο και ξαφνικό. Τριάντα χρόνια μαζί με τρία παιδιά, να σε χάσω με τρόπο που δεν μπορώ να πιστέψω. Καλό παράδεισο ψυχή μου».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα, όταν ο 51χρονος βρισκόταν με το δίκυκλό του στο φανάρι της λεωφόρου Δημοκρατίας, στο ύψος ενός αρτοποιείου, περιμένοντας να ανάψει το πράσινο για να συνεχίσει την πορεία του προς το Ηράκλειο.

Ξαφνικά, το τεράστιο πεύκο που ήταν έξω από τον φούρνο έπεσε κάθετα και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου. Ο άτυχος άνδρας δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το πεύκο έπεσε πάνω στο μηχανάκι του με μεγάλη ορμή και τον εγκλώβισε κάτω από τα βαριά κλαδιά του, ενώ του έκοψε στα δύο το κράνος που φορούσε. Πέθανε ακαριαία με την επιχείρηση απεγκλωβισμού να διαρκεί πολλές ώρες.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου κ. Μιχάλης Σεληνιωτάκης αναφέρθηκε σε «πτώση θηριώδους δέντρου, που καταπλάκωσε έναν συμπολίτη μας». Ο κ. Σεληνιωτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανές, συγκλονιστικό συμβάν», επισημαίνοντας ότι χρειάστηκε να γίνει χρήση από τους πυροσβέστες ειδικής διασωστικής συσκευής, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο 51χρονος.

Σήμερα, στις 16.00 συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Μητρέλο. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Νέο Κοιμητήριο. Η σορός του 51χρονου θα βρίσκεται στο ναό από τις 15.30.

 

«Ευκαιρία οι Δήμοι να δουν την αναγκαιότητα ελέγχου όλων εκείνων που μπορούν να προκαλέσουν κίνδυνο»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, σχολίασε για το δυστύχημα: «Με αφορμή μιας άλλη πτώση ενός φωτιστικού σώματος στην παραλία του Ηρακλείου είχα γράψει (σε ανάρτηση) για την ανάγκη να ελεγχθούν τα φωτιστικά σώματα που είναι κοντά στη θάλασσα που φθείρονται γρήγορα καθώς επίσης και των δέντρων».

Αναφερόμενος στο ίδιο το γεγονός της πτώσης του δέντρου τόνισε ότι «το σοκ είναι μεγάλο και ότι είναι τραγικό να χάνεις έτσι τη ζωή σου».

«Είναι ευκαιρία οι Δήμοι να δουν την αναγκαιότητα να ελέγχονται τακτικά όλα εκείνα που μπορούν να προκαλέσουν κίνδυνο ή προβλήματα για τον πολίτη» τόνισε και κατέληξε: «Η ζωή είναι μείζον γεγονός. Εδώ δε φυσούσε αέρας. Οι πλάκες (του οδοστρώματος) είχαν σηκωθεί εδώ και καιρό». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This