Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Σέιχ Σου

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για να ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς

Must Read

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στο Σέιχ Σου στο τμήμα μεταξύ Αγίου Παύλου και Τριανδρίας Θεσσαλονικής.

Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να μην περάσει την Περιφερειακή Οδό, που ήταν ο αρχικός φόβος καθώς εκδηλώθηκε κοντά στο Θέατρο Γης και να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.

Η αστυνομία έκλεισε τους κόμβους της περιφερειακής οδού προς ‘Ανω Πόλη και ‘Αγιο Παύλο και η συγκοινωνία γίνεται από τις λοιπές εξόδους.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν ενεργές εστίες, αλλά και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασης και αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Δείτε επίσης: Φωτιά στο Σέιχ Σου – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

«Ειδοποιηθήκαμε γύρω στις 15:00 για πυρκαγιά στο Σειχ Σου. Η κινητοποίηση ήταν άμεση με 17 οχήματα, 75 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, από αυτές 3 της ΕΜΟΔΕ, εναέρια μέσα, ένα “Εριξον” και δυο καναντέρ, που αμέσως ριχτήκανε στη μάχη. Στόχος μας ήταν η φωτιά να μη περάσει τον περιφερειακό δρόμο. Το πετύχαμε και η πυρκαγιά οριοθετήθηκε γρήγορα», είπε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος, Μάριος Αποστολίδης.

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Παρότι ο καιρός είναι συννεφιασμένος, με δείκτη επικινδυνότητας 2, βλέπετε ότι οι πυρκαγιές δεν κοιτάζουν δείκτες. Θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συνεχίσουν για το επόμενο διάστημα, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Έχουμε ξαναπεί ότι οι περισσότερες πυρκαγιές προέρχονται από ανθρώπινο χέρι».

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη και ότι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν ατο σημείο για τουλάχιστον 48 ώρες.

Επί τόπου βρίσκονται οχήματα και προσωπικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, Μπάμπης Στεργιάδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλά, κοντά στο Θέατρο Γης, και ανέβηκε προς τα επάνω, ωστόσο περιορίστηκε σε αυτο το κομμάτι. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου και της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα η φωτιά να περιοριστεί γρήγορα και να υπάρχει η μικρότερη δυνατή ζημιά, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να υπάρχει διαρκής ετοιμότητα όλο το χρόνο για να προστατεύεται ο πνεύμονας της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This